Старозагорската вокална студия “Усмивки” се завърна с пет награди от националния конкурс в Пловдив

STZAGORA.NET
*
Разписание - градски транспорт >>>>
Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина-1860“ Стара Загора е отличена с пет награди от Националния конкурс за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро”, който се проведе от 16 до 18 октомври в Пловдив.

В първа възрастова група – индивидуални изпълнители, седемгодишните Анелия Иванова и Гергана Иванова извоюваха първа и втора награда, а в категорията вокални формации двете в дует бяха отново първи. В същата възрастова група „Усмивките“ са първи в раздел “Вокални групи” и спечелиха наградата на детското жури за най-добро изпълнение на българска песен.

Вокална студия „Усмивки” е създадена през 1995 г. с ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова. В нея участват деца и младежи на възраст от 5 до 18 години. Целта на студията е развиване на детските гласови възможности и музикален слух, работа с микрофон и плейбек, сценично поведение. Дава се възможност както за групова, така и за солова изява, като репертоарът включва разнообразни песни. Изявите на Вокална студия „Усмивки” са свързани с активно участие в културния живот на Стара Загора, а също така и в много регионални и национални фестивали и конкурси, откъдето Усмивките са спечелили многобройни награди.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн