Министърът на отбраната Николай Ненчев готов да прехвърли на Община Стара Загора 40-те декара към новия парк, но търси в града ненужни сгради за жилища на военнослужещи

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
По покана на областния управител инж. Георги Ранов днес на посещение в Стара Загора беше министърът на отбраната Николай Ненчев (вляво на снимката). Първата среща на министъра беше с ръководството на Втора механизирана бригада, а след това и с инж. Ранов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

По-късно, на пресконференция, министър Ненчев изказа пред журналистите специална благодарност за високия професионализъм на военнослужещите в състава на Втора бригада, които изпълняват с чест своя дълг. “В бригадата служат 1500 души. Тази цифра поставя нашето министерство сред най-сериозните работодатели в община Стара Загора” – каза министър Ненчев.

В най-скоро време и останалите 40 дка от терена на бившите артилерийски казарми ще бъдат прехвърлени на общината. Необходимо е само да се преминат някои процедури, които изискват спазването на определени срокове. Хубаво е, че на този терен с нашата помощ се правят полезни за обществото неща”, каза още Николай Ненчев. Той изрази очакванията си Община Стара Загора да предостави сгради с отпаднала необходимост, които могат да бъдат ремонтирани от Министерството на отбраната с цел обособяването в тях на жилища за военнослужещите от Старозагорския гарнизон. “Не поставям това като условие за прехвърлянето на 40-те декара, но имаме интерес от подобни сгради и ще търсим всяка възможност” – уточни Николай Ненчев.

Министърът заяви още, че теренът, който е собственост на Министерството на отбраната и се намира на летището, няма да се продава. “Ще инициираме среща в Областна администрация между представители на нашето и икономическото министерство и частните собственици на земи на същия терен, за да видим как може да се вземе най-доброто за града и хората решение” – заяви министърът.

След пресконференцията той посети новия парк и изрази удовлетворението си от това, което е построено на мястото на бившите казарми. Би било удачно да го кръстите „Армейски парк”, нали все пак е направен на военна територия, предложи Николай Ненчев.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн