Георги Първанов в Стара Загора: ПП АБВ вече е незаобиколим фактор в българската политика

STZAGORA.NET
*
Инвестиционни фондове да финансират създаването на нови производства и нови работни места в общините, предлага кандидатът за кмет на Стара Загора от АБВ Илия Златев
*
Малко повече от година след създаването си ПП АБВ участва в Местни избори 2015 вече с една сериозна армия от членове, симпатизанти и съмишленици. АБВ вече не е проект, а сериозна партия, незаобиколим фактор в българската политика, с който ще се съобразява всеки, който иска да формира управлението на страната, независимо дали е на централно или на местно ниво. Това каза тази вечер в препълнения салон на ДТ “Гео Милев” председателят на ПП АБВ, президентът на РБългария (2002-2012 г.) Георги Първанов. Той дойде в Стара Загора за представянето на кандидатите на ПП АБВ за кметове на общини и на населени места в региона.

“АБВ разполага не само със силни и работещи идеи, които осигуряват работни места и доходи, но и с хората, които ще ги реализират. Затова партията има самочувствието да е съвременната патриотична българска левица – допълни Георги Първанов. – Това, което прави министър Ивайло Калфин с тези мащабни реформи в пенсионната сфера, в сферата на доходите, на заетостта, по отношение на младите семейства, това трябва да се проектира чрез идеите, политиката и действията във всяка една община. Вярвам, че това ще се случи именно с нашите кметове, с нашите общински съветници”.

Като рефлексия на актуалните геополитически процеси Георги Първанов използва случая и в Стара Загора да заяви, че ПП АБВ настоява да паднат санкциите по отношение на Русия, за да получи българската икономика мощен тласък чрез разширяване на експортните й възможности. “Това е идея, зад която ще стоим не само по време на тези избори. Те са добър повод да наречем нещата със собствените им имена, когато става дума за както за вътрешната, така и за външната политика на държавата” – каза още президентът. Той завърши речта си с крилатата фраза “С номер 5 – към победата напред!”

В словото си кандидатът на АБВ за кмет на Стара Загора Илия Златев каза следното:

“Убеден съм, че нашите бъдещи първи представители в местната власт в област Стара Загора ще работят компетентно, професионално, отговорно и със съпричастност към болките и проблемите на хората, за да има стабилно управление. Много са проблемите на българската община. Бих казал – проблемите са системни. Ние считаме, че моделът, който драстично съкращава компетенциите на българските общини, като развива свръхцентрализирана държава, е напълно погрешен. Според нас най-важното в една социална политика е създаването на работни места. Затова ние сме горещи привърженици на идеята за създаване както на държавен, така и на общински инвестиционни фондове, които да осигуряват средства за публично-частно партньорство за създаването на работещи производства в нашата община, които да носят допълнителен принаден продукт. За нас на следващо място е от особено значение Общината да се върне в управлението на комуналните дейности, свързани с чистотата. Ние трябва да търсим и начини за намаляване на данъчната тежест върху гражданите. Стъпка към това ще е създаването на общинско предприятие “Чистота”. Община Стара Загора е силна, водеща община, в която през последните 4 години влязоха много средства по европейските програми. Оттук нататък ние трябва да опазваме всичко изградено и тук е мястото на ясните и конкретни предложения, които нашите общински съветници в следващия местен парламент ще имат, надявам се, възможността да предлагат и реализират на дело” – заключи Илия Златев.

В края на предизборната среща Георги Първанов връчи членските карти на новоприети членове на ПП АБВ в Старозагорска област.

ПП АБВ е регистрирала самостоятелни листи със 131 кандидати за общински съветници в 8 от общините в Старозагорска област – Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Гълъбово, Братя Даскалови, Мъглиж и Гурково. Кандидатите за общински кметове на АБВ са петима: в Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан и Гурково. Регистрирани са и 17 кандидати за кметове на населени места в региона, като в община Стара Загора те са в селата Могила, Загоре, Горно Ботево, Преславен и Михайлово. ПП АБВ подкрепя 23 независими или издигнати от други партии кандидати за кметове на населени места.

*



#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн