ПП АБВ – Стара Загора пита студентите за проблемите им

STZAGORA.NET
*
Представители на Младежката организация на ПП АБВ – Стара Загора и кандидати за общински съветници се срещнаха днес с председателя на Студентския съвет на Тракийския университет Иван Прокопиев.

Като един от основните битови проблеми Иван Прокопиев посочи заплащането на промишлен ток от настанените в общежитията. „Получава се парадокс – фирмата, която стопанисва общежитията, е акционерно дружество и трябва да плаща промишлен ток, а според последните промени в закона обитателите трябва да заплащат по цена за краен потребител. Опитвахме да водим разговори с ЕВН, но резултат няма”, добави той. В Тракийския университет е осигурено 100% настаняване на студентите в общежтията, а е заета 84% от базата.

Свързването на Ректората и общежитията с града с велоалея и пешеходна пътека е също сред желанията на студентите. Това е важно, особено през лятото, когато младите хора се прибират късно и движението е опасно. Правени са опити да се въведе експериментално денонощен график на автобусите, макар и на по-големи интервали, но натоварването се оказало недостатъчно. Поради спецификата на района там не може да се изгради пешеходна зона, но решение има, в следващия мандат ще съдействаме за това, каза Тихомир Димитров, кандидат за общински съветник. Проблем е и липсата на денонощен магазин и аптека.

По уговорка с общината студентите ползват безплатно или с намаление спортните бази в града, но спортната зала в ректората се нуждае от ремонт, стана ясно още на срещата.

В отношението на бизнеса към бъдещите специалисти има какво да се желае, казват младите. От една страна фирмите се оплакват, че няма кадри, а от друга – завършилите казват, че няма работа. Частният бизнес често неглижира младежите, които отиват на стаж – дават им съответветния документ, но не ги допускат да работят, оправдавайки се с фирмената тайна. Младите хора очакват по-голямо внимание и доверие, далновидност и перспективно мислене от бизнесмените.

Пространна дискусия предизвика създаването на единна информацшионна система на университета и възможностите тя да бъде използвана и за връзка с общината и други институции.
#
Разписание - градски транспорт >>>>

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн