Среща-дискусия за и против гласуването по интернет – четвъртък следобед в РИМ

STZAGORA.NET
*

Национална кампания

„Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!“

има удоволствието да Ви покани

на публична среща-дискусия

на тема

Защо е важно да гласуваме на референдума за дистанционно електронно гласуване на 25 октомври?

 

Аргументи „ЗА“ и „ПРОТИВ“ гласуването по интернет

Стара Загора, 8.10.2015 г. (четвъртък),  16.00 ч.

Регионален исторически музей

На 25 октомври 2015 г. българските граждани в страната и чужбина ще имат възможност да участват в национален референдум с въпрос “Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?”. Референдумът ще се проведе успоредно с изборите за местни органи на властта. И докато последните се радват на повишено внимание в общественото пространство и сериозно присъстват в кампанията на политическите партии, референдумът и неговото значение за българското общество и за българите зад граница остават на заден план.

Асоциация „Прозрачност без граници“ (Transparency International - Bulgaria), в рамките на кампанията „Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!“, провеждана както на територията на страната, така и сред българските общности зад граница, организира серия от публични срещи-дискусии с представители на активната местна общественост в дванадесет български града по темата за референдума, значението му за нашето общество и с цел разясняване на аргументите в полза на един от двата възможни отговора: „ЗА“ или „ПРОТИВ“ гласуването по интернет. С дискусиите се надяваме да допринесем за по-активно участие  и информиран избор на гражданите пред избирателната урна.

На срещата-дискусия ще вземат участие експерти на Асоциация „Прозрачност без граници“ по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната: д-р Ваня Кашукеева-Нушева, програмен директор, и д-р Стойчо Стойчев, преподавател в СУ „Климент Охридски“. След кратки презентации от страна на екипа ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общественост.

Очакваме Ви!
#
Разписание - градски транспорт >>>>vvv

социално споделяне

1 коментар on “Среща-дискусия за и против гласуването по интернет – четвъртък следобед в РИМ”

  • Г$ wrote on 7 октомври, 2015, 7:35

    Има ли го в САЩ,Германия и Япония? Благодаря!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн