Хиляди старозагорци излязоха по улиците на града по случай празника на Стара Загора Пети октомври

STZAGORA.NET
*
Празникът започна в 10.00 часа тази сутрин пред сградата на Общината с вдигане на знамената на България, Стара Загора и Европейския съюз. Поздравление към старозагорци отправи изпълняващият длъжността кмет Йордан Николов.

“Уважаеми съграждани и гости, на този изключително тържествен ден ми позволете от името на ръководството на Общината да ви поздравя с Пети октомври – празника на нашия град Стара Загора! – каза той. – Един град с хилядолетна история, град изпепелен до основи през 1877 година. Затова днес с благодарност и признание поднасяме цветя до камъка, от който е започнало новото начало на нашия град. Няма как да не се възхищаваме от първите хора, които са намерили сили и кураж, за да започнат това велико дело. Няма как да не се възхищаваме от онези, които ден по ден за 136 години са дали частица от себе си, за да бъде Стара Загора такъв, какъвто е сега – модерен, европейски град. Днес празнуваме сбъднати мечти и въжделения. Но мечтите продължават! Стара Загора трябва да бъде още по-модерен, още по-европейски, още по-хубав град за живеене. Тези мечти ще бъдат осъществени от онези, които загърбят своите политически пристрастия и заедно с кмета на Общината ще се вслушат в съветите на гражданите, ще изпълняват техните желания. Честит празник, Стара Загора! Честит празник, старозагорци! И нека Бог да Ви пази!”

От неговите ръце символичния ключ на Стара Загора получи и вдигна високо над главата си новоизбраният на кмет на Млада Загора Доника Желязкова от ПМГ “Гео Милев”. След което Йордан Николов връчи почетни знаци за заслуги и принос към развитието на Общината на народната певица Пенка Павлова и на балерината Снежана Дескова. Новият Почетен гражданин на Стара Загора Петра Мечева също получи атрибутите на престижното звание – плакет и огърлица.

В небето след това полетяха десетки разноцветни балони и гълъби, символ на мирното развитие и разцвет на Стара Загора.

Тържеството продължи от 10.30 часа с традиционното шествие по централния булевард „Цар Симеон Велики”. То бе оглавено от областния управител, неговите заместници, зам.-кметовете на Община Стара Загора, председателя на Общинския съвет Емил Христов, общински съветници.

По булеварда дефилираха ученици от всички старозагорски училища, представители на културните институции и неправителствени организации. По традиция шествието завърши с народни хора пред сградата на Областната администрация.










#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн