Над 450 души са заявили участие в мини маратона и състезанието по колоездене, има още 2 дни за записване

STZAGORA.NET
*
До 30 септември включително тече записването за първия по рода си мини маратон и състезание по колоездене Galleria Run & Cycling, организиран от МОЛ ГАЛЕРИЯ Стара Загора съвместно с Община Стара Загора и спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Очакванията на организаторите са участниците в деня на спортната инициатива – 4 октомври, неделя, да достигнат 500.

Всички състезатели ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи в избраната спортна дисциплина:
* бягане: възрастови категории 6-9г. и 10-14г. – 60м спринт пред Mall Galleria Стара Загора;

възрастови категории 15-17 г. и 18+ г. – крос маратон от Община Стара Загора до Mall Galleria Стара Загора;

* колоездене: възрастови категории 6-9 г. и 10-14 г. стартират пред Военен клуб (ДНА) и финишират пред мола;
възрастови категории 15-17 г. и 18+ г. ще се състезават от Община Стара Загора до Mall Galleria.

На пресконференцията, състояла се днес в Mall Galleria Стара Загора, Бояна Желева, изпълнителен асистент на мол мениджъра, определи предстоящото спортно събитие като най-мащабния откъм записали се за градски пробег извън София. Galleria Run & Cycling, което тази неделя ще събере на едно място бегачи и велосипедисти, обещава да гони своеобразен рекорд за най-масова спортна проява с безплатен достъп и внушителен награден фонд, осигурен от официалния спонсор Nike, от организаторите от Mall Galleria, както и от спортните брандове Sport Vision и Атлетик Фитнес, с чийто принос наградният фонд надхвърля 8000 лв., разпределени в близо 80 парични и предметни награди, сред които и такива за най-млад и най-възрастен участник.

Поради неочаквано големия интерес към спортната инициатива и рекордния брой заявили участие състезатели организаторите обещават догодина да положат усилия инициативата в този си или подобен формат да се превърне в традиция за града и евентуално да бъде вписана в календарите на Българската федерация по лека атлетика и Българския колоездачен съюз.

Над 30 представители на КАТ и Общинска полиция ще се грижат за обезопасяването и маркирането на трасето по време на състезанието. 15 души от Младежкия Общински съвет също ще помогнат за безопасното протичане на събитието.

Лично кметът на Община Стара Загора г-н Живко Тодоров ще даде официален старт на Galleria Run & Cycling на 4 октомври в 10:00 ч. пред сградата на Община Стара Загора. Финалът ще бъде пред южния вход на Mall Galleria, а церемонията по награждаване на победителите във всяка дисциплина и възрастова група ще се състои на ниво 2 в мола след 12:30 ч.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн