Кметът Тодоров пред БНТ: Искаме законни квартали и спазване на установените правила

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров беше избран за кмет на годината. Днес той гостува на Димитър Цонев в “Още от деня”. Кандидат е за втори мандат като градоначалник в града на липите. “Не приемам борбата като надпревара на рейтинги, ще изляза със своята програма, с всичко, което предстои да бъде свършено за Стара Загора и вярвам, че хората ще го оценят и ще ме подкрепят” – така Тодоров отговори на въпроса дали разчита на наградата, която получи.

Градът отбеляза 140 години от Старозагорското въстание. “В Стара Загора има силно чувство на патриотизъм, защото историята на града е доста драматична”, припомни кметът и подчерта, че тази годишнина е от голямо значение за съгражданите му, които са патриоти и силно обичат града и държавата си.

Живко Тодоров коментира проблема с обгазяването на града и подчерта, че тази тема последните години е затихнала, тъй като след изграждането на сероочистващите инсталации в комплекса Марица Изток, след редица мерки от екоинспекцията, както и на общината за подобряване на екологичната обстановка, вече няма превишени стойности и фини прахови частици в този обем, в който ги е имало. И изрази надежда, че комплексните мерки, които се взимат, имат ефект и Стара Загора ще има имиджа на един наистина чист град.

Кметът на Стара Загора заяви, че законът трябва да се спазва и не трябва да се тълкува в различни посоки. Така той обоснова разрушаването на незаконните ромски постройки в града и поясни, че предварително са осигурили на хората, които живеят в тях, алтернатива, връчили са им писма, в които ги приканват доброволно да разрушат тези постройки.

“Твърдостта при прилагането на закона при нас е ясна и ние няма да отстъпим пред това да искаме да имаме законни квартали, законни постройки и всичко да се случва според правилата в България”, категоричен беше старозагорският градоначалник. Голяма част от хората в тези постройки са били преселници и са се върнали по местата, откъдето са дошли, на други са били предложени терени, на които да строят, а на трети – общински жилища. Тодоров съобщи, че има подготвени 93 заповеди за незаконни постройки, които предстои да бъдат премахнати от общо около 300 такива. И подчерта, че този проблем, натрупан през годините, трябва да започне да бъде разрешаван чрез прилагане на закона.

(bnt.bg)
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн