Стара Загора е част от Европейската седмица на спорта, началото й под липите даде министър Красен Кралев

STZAGORA.NET
*
„Раздвижете града, родителите, приятелите си!“, прикани децата и младежите от старозагорските спортни клубове министърът на спорта Красен Кралев. Той даде началото на Европейската седмица на спорта, която се провежда за първи път и е по инициатива на Европейската комисия. На площада пред сградата на общинската администрация различни демонстрации направиха спортните клубове от града, обединени от инициативата #BeActive (Бъди Активен), мото на Европейската спортна седмица. В тържеството се включиха деца и младежи, трениращи художествена и спортна гимнастика, джудо,самбо, борба, фехтовка, спортни танци, стрийт баскет, волейбол и други.

„Имам изключителни впечатления от Стара Загора и начина, по който се развива спортът в нея, както и от организацията и провеждането на Европейските първенства по футбол и лека атлетика. Пресни са ми наблюденията и от представянето на старозагорските борци Явор Янакиев и Христо Маринов по време на Световното първенство в Америка, въпреки че малко не им достигна, за да се окичат с медали, надявам се това да се случи на Олимпийските игри догодина“, каза министър Кралев. „Спортът не е само социален феномен, който помага за здравето ни, той помага за оформянето на силни личности и характери. Призовавам ви да бъдете активни, да приобщавате вашите приятели към все повече спортни занимания“, добави той. По думите му, Община Стара Загора и Министерството на спорта обръщат голямо внимание на масовия спорт, защото е важно хората да спортуват колкото може повече.

„Щастлив съм, че може да поставим началото заедно. Организирането на тази прекрасна инициатива цели все повече млади хора да влязат в залите, да ползват игрищата, защото когато човек спортува, той се изгражда. По този повод, Община Стара Загора работи в екип с Министерството на спорта за създаването догодина на нова многофункционална спортна зала. Това ще спомогне на града ни да бъде домакин на още големи събития като Европейски и Световни първенства. Така Стара Загора ще приеме своето признание – Град на спорта“, обърна се към присъстващите кметът Живко Тодоров.

Европейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 14 до 20 септември и има за цел да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа. Събитията се реализират по проекта “Предизвикай себе си: Бъди активен”, изпълняван от Министерство на младежта и спорта и подкрепен от Програма “Еразъм+” на ЕК. Организатор на спортния празник, който събра десетки спортни клубове и стотици любопитни граждани на площада, е Община Стара Загора със съдействието на Министерството на младежта и спорта.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн