Валентина Бонева: Ние в Стара Загора сме пример на работещо ляво обединение

STZAGORA.NET
*
„Да се промени политиката на управление в община Стара Загора – е основното, което ни обединява в коалиционно взаимодействие нас, представителите на истинските леви партии, които сме единствена алтернатива на ГЕРБ”, така коментира председателят на левицата Валентина Бонева пред журналисти след внасянето на документите за регистрация на Местната коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”.

Шест леви партии се обединиха за участие на местните избори на 25 октомври, заставайки зад кандидатурата за кмет на община Стара Загора д-р Стефан Шишков, кметове в 37 населени места и 51 кандидати за общински съветници. Коалиционно споразумение в Стара Загора подписаха БСП, Партия „Български социалдемократи”, Комунистическа партия на България, Партия „Нова зора”, Политическо движение „Социалдемократи” и партия „Обединена социалдемокрация”. Подкрепа за лявата политика дадоха и Българският антифашистки съюз и Партията на Българските комунисти в Стара Загора.

„Ние в Стара Загора сме пример на лявото обединение. Заставайки заедно, пренебрегвайки различните интереси и възможности, които съществуват пред всеки един политически субект, показваме истинско единение с оглед конструктивна лява политика в нашата община”, подчерта Бонева. Коалицията „БСП лява България – за Стара Загора” цели да пренаредени приоритетите в общината, така че гражданите да са доволни от целесъобразното и прозрачно разходване на публичните средства, а не само да се акцентира върху усвояването на европейски средства. „Местната коалиция смята, че трябва да се гради политика, да се прави политика, ориентирана към устойчиво развитие на общината с една визия за години напред, защото основните проблеми на хората са заетостта и доходите”, заключи Валентина Бонева, която е и водач на листата, включваща професионалисти, хора с много сериозен опит и в местното самоуправление.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн