Димитър Чорбаджиев е кандидат-кметът на Реформаторския блок в Стара Загора, листата ще води Румен Димитров

STZAGORA.NET
*
37-годишният Димитър Чорбаджиев, областен координатор на Движение “България на гражданите” (в средата на първата снимка), е кандидат-кметът на Реформаторския блок в община Стара Загора. Това стана ясно след общо събрание на симпатизантите на РБ от петте съставящи го партии (Движение “България на гражданите”, “Демократи за силна България”, СДС, Народна партия “Свобода и достойнство” и БЗНС), проведено тази вечер в една от конферентните зали на хотел “Верея”.

Листата на РБ с кандидатите за общински съветници ще оглавява председателят на общинската организация на ДСБ в Стара Загора Румен Димитров (втори отляво на първата снимка). На водеща позиция в нея ще бъде и кандидат-кметът Димитър Чорбаджиев.

Кандидат-кметът Димитър Здравков Чорбаджиев е 37-годишен, семеен, с едно дете, кореняк старозагорец. Има магистърска степен по технология и организация на автомобилния транспорт. От началото на професионалната си кариера работи в една и съща старозагорска фирма и в моменте е на позиция мениджър продажби в „Автохит 2000“ ООД (фирмата е оторизиран дилър на германските автомобили “Фолксваген” и “Ауди” за България).

Кандидатът за кмет на Раднево на РБ е Койчо Коев. В Чирпан реформаторите залагат на добре познатия два мандата (2003-2011 г.) кмет Васил Донев (на 1 септември Васил Донев бе обявен като кандидат-кмет на “Народен съюз”. Според него самия той ще бъде кандидат на по-широка местна коалиция,  в която, според обявената подкрепа, е логично да видим както “Народен съюз”, така и РБ – бел. ред.). В Гурково изборът на блока се е спрял на Симеон Симеонов.

Реформаторският блок е готов с номинациите си за кмет и в 11 населени места: Бъдеще (Станимир Стойчев), Стрелец (Недка Йовчева), Горно Ботево (Енчо Македонски), Змейово (Стоян Трифонов), Колена (Ивелина Иванова), Оряховица (Сотир Китанов), Петрово (Стоил Ганчев), Плоска могила (Руска Иванова), Подслон (Диан Ганчев), Ракитница (Коста Костов) и Самуилово (Живка Жекова). РБ подкрепя и независимите кандидатури на Красимира Георгиева в Кирилово и на Митко Митев в Преславен.

“Нашата амбиция е във всяко населено място да имаме кандидат за кмет. И разбира се – във всяка една община – достойно представяне. Поставихме си за цел да подобрим резултатите на РБ, които постигнахме на парламентарните избори – така, както го правим вече в два последователни вота” – каза народният представител от Стара Загора на РБ и зам.-председател на Движение “България на гражданите” Димитър Танев (вторият отдясно на първата снимка). До седмица РБ ще бъде готов с номинациите и в другите общини в региона.
#crl

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн