Мненията след равенството на “Берое” с “Ботев”

STZAGORA.NET
*

Хубчев: „Ценя още повече успехите след миналата седмица“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори обстойно пред медиите след нулевото реми срещу „Ботев“. Освен равенството, той коментира и актуалните теми около отбора. По традиция ви предоставяме пълна стенограма и видео от пресконференцията.

„Моето мнение е че бяхме по-добрият отбор и заслужавахме победата. Особено второто полувреме. Като че ли за мен отборът започна малко несигурен, но малко. Може би от всичко, което се разви при нас през седмицата. Аз много често съм казвал тук, че трябва да благодаря на момчетата и в съблекалнята съм им благодарил, че са се раздали докрай. Този мач е най-показателен за това. Особено от мачове през тази година. Аз поне видях от всички, че имаше желание за победа до края. Въпрос е на възможности и на отигравания и малко на късмет. Вече втори или трети мач коментираме и пак ми показват тук по някакви камери дали имало засада или не. Но нямаме много късмет с тези отсъждания. Като желание колкото повече мача отиваше към края, толкова по-голямо желание показвахме. Разбира се, че се получиха 2-3 възможности за отбора на „Ботев“ за контраатаки, които за щастие едно от момчетата, които бяха оплювани предната седмица хвана всички“ – каза Хубчев.

„Отдавна сме приели и имам уговорка с ръководството да не коментирам съдийството. Дайте да не ги коментираме тези неща. Няма да ни помогнат“ – отказа да коментира съдийството той.

„Пресконференцията е за мача. Ако искате да ви кажа няколко неща за Мапуку не съм аз човека, който трябва официално да говори за него или за някой друг човек от клуба ако имаме проблем. Още първото ми изречение беше, че мисля, че в мача започнаха малко притеснени с оглед на това, което се изписа. От друга стана аз видях през седмицата, че тренираха доста концентрирано и сериозно. Бях сигурен за мен, че момчетата няма да се подведат за тези работи. Може би чакаха реакцията на публиката. Тук може би ще трябва да кажа две думи и за публиката, защото какво ли не се изписа за това нещо. Мисля, че малко очакваха да видят как ще реагират хората. Като почувстваха тази подкрепа, която са имали непрекъснато последните няколко години показаха едно желание за игра. Най-лесно и най-клиширано е да кажем, че теренът е бил тежък и за едния и за другия – дъжд, тежки условия, но като цяло за мен този мач е най-показателен откъм желание и пак ще се върна на въпроса за възможностите. Който каквото може и в каквато форма има и каквито възможности има показа днес най-добре. Това желание се видя най-добре днес“ – каза още специалистът.

„Що се отнася за Жуниор Мапуку ви казвам, че 95% от написаното са спекулации и лъжи. Малко хора от клуба, които работят и хора, които са около Жуниор Мапуку, както и самият той знаят каква е самата истина. Не искам аз да коментирам това нещо. Най-добре е той да каже за какво става въпрос и да каже дали има такова нещо. Чувам, че казал, че няма. Но ние имаме в „Берое“ официален документ и можем да го покажем ако трябва“ – допълни той.

„Аз не искам такъв човек в отбора си. Това е въпрос, който трябва да решава ръководството, но принципа по който работим и тренираме е съвсем друг. До сега сме държали само и единствено на колектива. Кой с по-малки възможности… поне ги показва. Не може някой да идва и да си прави имидж за сметка на всички други. В тази връзка аз започвам да се излагам или да споря с хората тук кой прав и кой крив – не толкова, че мен са ме обидили, а защото аз тръгвам да защитавам две момчета, които смятам, че нямат право да бъдат обиждани по такъв брутален начин за сметка на друг. Затова няма да позволя. Още повече, че този друг наистина действа по начин по който нито един нормален президент или ръководство няма да търпи и толерира. Не съм аз човека, който трябва да ви показва каквото имаме да показваме.“ – категоричен бе наставникът.

„Зехиров е контузен. Надяваме се. Не искахме да рискуваме. Момчето изяви желание да бие 2-3 инжекции, за да е готов за мача, но здравето е най-важно. Надявам се за другия мач да е готов“ – обясни Хубчев.

„Да, мислим за опции в атака, и то много. Не само в атака, но и на още два поста търсим футболисти. Трябва обаче да ви кажа нещо, което сигурно вие сте го чували поне шест пъти от мен – търсим такива футболисти, които са съгласни да дойдат на нашите условия. Каквито и басни и приказки и небивалици да се пишат за заплатите в „Берое“. Имахме срещи през седмицата с няколко такива футболисти, но сме много далеч. В тази връзка и след тези разговори аз за себе си останах напълно удовлетворен, че точно с тези момчета сме постигнали тези неща. Точно тези момчета са се съгласили да дойдат да играят за града, за клуба, за „Берое“, за нас, за тях си и сме направили нещо, колкото и малко да е то. Със сигурност сме направили грешки, и то много, но вината си е изцяло наша или, хайде, моя. Но през седмицата като че ли се убедихме, че тези резултати имат още по-голяма стойност“ – сподели треньорът.

„Няколко пъти отговарям на въпроси с конкретни имена – наистина за първи път чувам от вас“ – завърши той.

*

Том: „Не ни достигна късмет“

Евертон Том се появи в игра в 63-ата минута при днешното нулево равенство срещу „Ботев“ (Пловдив), а след двубоя той сподели и своите впечатления от срещата пред камерата на клубната телевизия beroe.tv.

– Том, динамична игра днес. Но какво не ви достигна да вземете победата?
– През второто полувреме и ние, и „Ботев“ заиграхме по-открито и имахме много положения. Липсваше ни кой да вкара първия гол. И мисля, че който го бе сторил, щеше да спечели този двубой. Ние имахме шансове, но както и те имаха някои положения. Ако бяхме вкарали гол… трябва да погледнем и репортажа, за да видим дали има засада при отменения гол. С малко повече късмет щяхме да вземем трите точки.

– През второто полувреме наблюдавахме по-голяма острота в нападение за „Берое“. Какво се отдава импулс в атаката?
– Сигурно треньорът е говорил така с момчетата в съблекалнята на полувремето. Наистина през второто полувреме излязохме с по-голяма мотивация и повече желание за победа. Мисля, че треньорът е променил указанията в съблекалнята.

*

Макенджиев: „През второто полувреме се адаптирахме към терена“

Стражът Благой Макенджиев днес бе отличен от зрителите на Diema Sport за играч на мача и минути след флаш интервюто на пистата той застана и пред камерата на beroe.tv, за да коментира равенството срещу „Ботев“ (Пловдив).

– Днес бе избран за „играч на мача“. Толкова ли трудна бе задачата ти?
– Трудна както във всеки друг мач. Няма лесно. Лошото е, че „Ботев“ създадоха толкова положение. Иначе мисля, че играем добре и не мога да се оплача от съотборниците си. Малко повече късмет ни трябваше за трите точки.

– В последните две срещи не успявате да вземете трите точки у дома въпреки добрата игра… На какво отдаваш това?
– Просто липса на късмет. В миналия мач допуснах аз грешка. Ако знаехме къде е проблемът, може би щяхме веднага да го намерим.

– През второто полувреме заиграхте с по-голям импулс и острота в нападание… Какво се промени?
– Може би се адаптирахме към терена тогава. През първото полувреме играхме по-мудно. Искахме да спечелим мача, но и незаслужено ни отмениха и гол.

– Предстои двубой с „Литекс“, един от отборите, заемащ място в челото на таблицата. Какъв мач очакваш там и колко жизненоважни биха били трите точки?
– Очаквам да отидем, да играем добре и здраво, както във всеки мач. С малко повече късмет се надявам да си вкараме положенията и да вземем трите точки.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн