Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов се включи в честванията на Шипченската епопея

STZAGORA.NET
*
Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов се включи в отбелязването на 138-та годишнина от Шипченската епопея. Тържественото честване на героичните и епични августовски боеве за връх Шипка премина под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.

След отслужване на Заупокойна литургия, пред Паметника на свободата бяха поднесени цветя в знак на признателност пред делото на българските и руски герои от 1877 г. Положени бяха венци, пред символа на българската свобода, от президента на България Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министри, европейски и български народни представители, кметове на общините от региона – Стара Загора, Габрово и Казанлък, областни управители, представители на различни международни институции, политически, граждански и военни организации. Стотици признателни и родолюбиви българи склониха глава пред делото на геройски загиналите преди 138 години, въпреки неблагоприятните метеорологични условия на връх Шипка.

След официалната част, представители на Национално дружество „Традиция” изпълниха възстановка на част от събитията от Шипченската епопея.

От 20.45 часа на площад “Възраждане” в Габрово държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово по случай годишнината от събитията на историческия връх. Тържествената заря-проверка по повод 138 години от Шипченската епопея е с начало 21.05 часа.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн