Поредица от мерки бяха набелязани на работна среща за водоподаването в град Шипка

STZAGORA.NET
*
„Община Казанлък и „ВиК“ ЕООД са институциите, в чиито права и задължения влиза решаването на проблемите с водоснабдяването на населените места в общината, в т.ч. и град Шипка. И двете институции сме достатъчно отговорни, за да работим и намираме решение на тези въпроси както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Община Казанлък и „ВиК“ работим в партньорски взаимоотношения и с разбиране за решаване на проблемите.“ Това заяви днес кметът на община Казанлък Галина Стоянова по време на среща, организирана от Общината с „ВиК“ ЕООД-Стара Загора, с ръководството на дружеството в Казанлък и с Инициативен комитет от жители на град Шипка по искане на комитета.

Краткосрочните мерки към момента са въведеният от близо 1 месец режим на водоподаване от „ВиК“ с цел равномерно водоснабдяване на високата и ниската зона на града. Нерегламентираното ползване на питейна вода за поливни цели и посегателството върху съоръжения на водното дружество ще бъдат строго наблюдавани и за установените нарушения незабавно ще бъде сигнализирана прокуратурата. „ВиК“ ще подмени водопроводните тръби там, където има течове.

В следващия програмен период Община Казанлък ще търси възможности за финансиране подмяната на водопровода в град Шипка, увери кметът на общината Галина Стоянова. „ВиК“ ЕООД също има намерение да работи дългосрочно по водопроводната мрежа на планинския град, информира главният инженер на дружеството Пеньо Пейков.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн