Тримата чирпанлии, които убиха човек – задържани под стража

STZAGORA.NET
*
На 10 август 2015 г. по искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора бе взета от Окръжен съд-Стара Загора постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо три лица – Динко Атанасов, на 37 г., от гр. Чирпан, Ангел Алиев, на 23 г., от гр. Чирпан, и Динко Ангелов, на 22 г., от гр. Чирпан, по обвинение в съучастие като съизвършители в умишлено убийство – престъпление по чл. 115 във връзка с чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 7 август 2015 г. преди обед пострадалият Митьо Илиев, на 47 г. от Чирпан, отишъл в автосервиз в гр. Чирпан, за да ремонтира гума на моторно-превозно средство – АТВ. Случайно на това място и по същото време се намирали Динко Атанасов, синът му Ангел Алиев и племенникът му Динко Ангелов. През времето, когато Митьо Илиев разговарял със собственика на автосервиза, спрямо него били възпроизведени изстрели. До момента разследването е установило, че с два незаконни пистолета „Макаров“ изстрели срещу Митьо Илиев са произвели Динко Атанасов и синът му Ангел Алиев. Пострадалият е паднал на земята. В това време Динко Атанасов и племенникът му Динко Ангелов са му нанесли удари с ножове по тялото. Митьо Илиев е починал на място от огнестрелните наранявания. Разследването сочи, че причината за извършване на престъплението е стара вражда между два рода.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора продължават активните процесуално-следствени действия – извършени са огледи, разпитват се свидетели. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза и предстои да бъде извършена и балистична експертиза.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн