Казанлък е избран за националната кампания на БНТ за Детска Евровизия 2015 #Откривай България

STZAGORA.NET
*
Българската национална телевизия покани Казанлък да бъде част от едно от най-мащабните културни събития в България през 2015 г. – Детска Евровизия. Градът на розите е избран да стане част от кампанията, популяризираща българското домакинство.

В писмо до кмета на община Казанлък Галина Стоянова генералният директор на националната телевизия Вяра Анкова отправя специална покана към Казанлък за участие в националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ, която ще се проведе на 19-и септември (събота). БНТ планира националната инициатива да е в съзвучие с мотото на тазгодишното издание на престижния детски песенен конкурс (#откривай). Тя ще обхване 13 български града, известни със своите културни, природни и исторически забележителности. Градовете са толкова, защото България е 13-та страна-домакин в историята на Детската Евровизия. Селекцията на градовете БНТ е направила на базата на инициативата „Чудесата на България”, в която Казанлък има заслужено място.

В кампанията се е включил известният български художник Иван Яхнаджиев, който подготвя 13 идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015 за всеки от градовете, включени в инициативата.

Идеята е изявен художник от Казанлък, заедно с децата на града, да нарисува една от забележителностите, с които най-много се гордее градът. Това ще бъде посланието на Казанлък към Европа и своеобразна покана към европейските граждани да открият и посетят града и Долината на розите и тракийските царе.

На специална среща днес, 12 август, кметът на община Казанлък Галина Стоянова покани представители на Съюза на художниците в Казанлък с председател Димитриос Пападакис, директора на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ Петя Минекова и ръководителите на трите детски школи по живопис – Галя Иванова от ОДК „Св. Иван Рилски“, Ренина Лекова от НЧ „Възродена Искра“ и Ваня Запрянова от „Арт линия“. Тя им представи идеята на БНТ и възможността за популяризиране на Казанлък със средствата на изобразителното изкуство.

Всички 13 картини ще бъдат подредени в обща изложба в зала „Арена Армеец” в седмицата между 15-ти и 21-ви ноември 2015 г. Планира се и пътуваща изложба на всичките 13 платна както в България, така и в Европа, която да покаже красотата, таланта и културата на страната ни.

Домакинството на Детската Евровизия е голямо предизвикателство, но и безценна възможност да бъде представена България пред света. Целта на кампанията е българското домакинство на Детска Евровизия 2015 да остави траен и цветен спомен у всички участници и зрители.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн