Отбелязват с кръгла маса и арт ателие Международния ден на младежта в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Международният ден на младежта – 12 август, ще бъде отбелязан в Стара Загора с множество интересни инициативи. Организаторите от Международния младежки център и Младежкия общински съвет към Община Стара Загора са подготвили кръгла маса на тема „Младежка активност”. Дискусията ще започне в 10.00 часа и ще се проведе в сградата на новоизградения Младежки център (бившото кино „Жельо Диманов”). Участие ще вземат младежи от целевата група на Центъра, доброволци от общността. Добре дошли са и всички млади старозагорци.

От 11 часа, в парк „5 октомври”, младежите на Стара Загора ще имат възможност да участват в различни забавни и полезни дейности – арт ателие за изработване на бижута от мъниста, хип хоп танци, игра на шах и други.

В Градската градина ще бъде разположен и пункт за безплатни и анонимни изследвания за вируса на ХИВ /СПИН.

Идеята на организаторите е да бъде дадена възможност на младите хора да повишават своята обществена ангажираност и междукултурното разбирателство, да привличат общественото внимание върху проблемите на младите хора чрез информационни кампании в тяхна подкрепа, организиране на диалог и акцентиране върху богатството и разнообразието от умения, интереси и стремежи на младежите.

В проявата ще се включат още Сдружение „Самаряни”, СНЦ „Различният поглед” и ЦНКИ – Стара Загора.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн