В Стара Загора санират две училища и една детска градина със средства от Националния доверителен екофонд

STZAGORA.NET
*
Две училища и една детска градина в Стара Загора ще бъдат изцяло рехабилитирани и ще бъде повишена енергийната им ефективност, чрез въвеждане на енергоспестяващи мерки. Община Стара Загора е кандидатствала с няколко проекта пред Националния доверителен екофонд, откъдето са осигурени средствата.

Избраните чрез открита процедура за обществена поръчка изпълнители на строителните дейности подписаха днес договорите си с кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„Обектите са в тежко състояние и имат нужда от спешен ремонт“, заяви пред журналисти Тодоров. Той подчерта, че в кв. „Три чучура – север“ ОУ „Г. Райчев“ е единственото училище и е в краен квартал. По думите му, администрацията е насочила усилията си към крайните квартали. Той припомни, че от началото на мандата му са ремонтирани 3-та ясла в кв. „Казански“, 25-та Детска градина в кв. „Три чучура“, обекти в кв. АПК, кв. „К.Ганчев“, кв. „Зора“ и кв. „Самара“.

„Старозагорските училища, детски градини и детски ясли имат нужда от инвестиции. Образователната инфраструктура е приоритет за нас, за да имат подрастващите добри условия за обучение“, подчерта кметът. Той подписа договора за саниране на ОУ „Г. Райчев“ с Благовест Ангелов, изп. директор на „Енерджи Ефект“ ЕАД, гр. София. Общата стойност на договора е в размер на 916 385,15 лева с ДДС. Срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Основно училище „Паисий Хилендарски“ в кв. „Казански“ също е в тежко състояние. Избраният изпълнител за ремонтните дейности е „Суперстрой – Инженеринг“ ЕООД, гр. Ямбол. Общата стойност на договора е в размер на 663 440,52 лева с ДДС, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни. Договорът подписа управителят Господин Господинов.

За срок от 57 календарни дни ще бъде ремонтирана и 4-та детска градина „Бреза“ консорциум. Изпълнител е „Билс Строй“, гр. Пловдив, а общата стойност на договора е в размер на 207 462,18 лева с ДДС. Подпис под договора положи управителят Рангел пиринчев.

Договорите се сключват след проведена обществена поръчка по изискванията на екофонда за извършване на строително-монтажни работи – енергоспестяващи мерки /саниране/ и рехабилитация на общински обекти.

#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн