Директорът на Регионалния исторически музей в Стара Загора е уволнен дисциплинарно

STZAGORA.NET
*
Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от днес, 06.08.2015 г., директорът на Регионалния исторически музей Ангел Динев е уволнен дисциплинарно, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

В заповедта се посочва, че съгласно длъжностната му характеристика директорът на РИМ е пряко подчинен на кмета на Община Стара Загора и осъществява административно–организационното ръководство на музея, а методически се ръководи от Министерството на културата. „Сред отговорностите, определени в длъжностната му характеристика, директорът отговаря за законосъобразността и целесъобразността на взетите от него решения“ се посочва в заповедта.

В нея се прави извод, „че с действията си Ангел Динев злоупотребява с доверието на работодателя – кмета на Община Стара Загора. Същото представлява нарушение на трудовата дисциплина по смисъла на чл.187, т.8 от КТ – Злоупотребява с доверието на работодателя, като незаконосъобразно е открил конкурс за заемане на академична длъжност „доцент“ по научна специалност 05.03.06 „История на България“ (военна и военнополитическа история), съгласно Закона за развитието на академичния състав в Република България (ЗРАСРБ), без да са налице законови основания за това и при несъобразяване с изричните указания на зам.-министъра на образованието и науката и зам.–министъра на културата. С тези си действия служителят е допуснал поведение, което противоречи на поведението му на ръководител на институцията РИМ Стара Загора.“
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн