Господин Господинов е кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат кмет на община Мъглиж, ще води и листата

STZAGORA.NET
С пълно мнозинство на 124-те делегати на номинационното събрание на ПП ГЕРБ в община Мъглиж за втори пореден кметски мандат е номиниран Господин Господинов. Тай води и нормираната листа с кандидати за общински съветници от 17 души, три четвърти от които са нови лица, съобщи председателят на структурата на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов. Направените номинации подлежат на утвърждаване от областното ръководство на ПП ГЕРБ, а след това – и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София във времето преди началото на предизборната кампания за местните избори наесен.

“Хората отдавна не гледат ляво и дясно. Ръководят се от свършената работа, от това, което могат да видят и пипнат” – сподели по повод номинациите д-р Гавазов. А направеното от общинската администрация в Мъглиж през текущия мандат е несравнимо повече от наследеното, каза той: “След два мандата на БСП заварихме спечелен от Общината само един европроект за 500 000 лева по Оперативна програма “Околна среда”, от които трябваше да върнем 300 хиляди лв., така че усвоените средства останаха едва 200 хиляди. Сега, 4 години по-късно, в нашия мандат вече имаме вече инвестирани 22 милиона лева европейски средства в община Мъглиж по различни проекти” – посочи общинският лидер на ПП ГЕРБ.

Д-р Гавазов отчете в присъствието на кмета Динко Господинов и организационния секретар на ПП ГЕРБ – Мъглиж Стела Славчева успешното приключване на организираната по-рано през годината широкообхватна благотворителна кампания под надслов “С грижа за хората”, насочена към 5 целеви групи от населението в общината – деца, младежи, работещи, пенсионери и най-силно маргинализираните слоеве.

264 малчугани са участвали в инициативата “С грижа за децата”. В детски градини, ОДЗ и основните училища с успех бяха проведени и конкурсите “Мини Мис” и “Мини Мистър”. 14 деца са представили община Мъглиж на националния конкурс в София. Те са спечелили 2 златни и 2 бронзови медала, както и две специални награди, в това число на народната танцова формация “Веселяче” към НЧ “Пробуда” в Мъглиж.

Тъй като в Мъглиж няма общинска болница или диагностично-консултативен медицински център, грижата за възрастните жители на общината се изрази в организирането на безплатни медицински прегледи за тях. За целта от Правителствената болница и Военно-медицинската академия в София на свои разноски до подбалканския град са пътували неколкократно екип от лекари под ръководството на съдовия хирург от Правителствена болница доц.Лазаров. “Прегледите се радваха на голям интерес. Бяха прегледани 167 човека от гр.Мъглиж и с.Ягода, като прегледите бяха направени от изтъкнати български специалисти, хабилитирани лица – доценти и професори – кардиолог, офталмолог, ендокринолог, невролог и съдов хирург. Всичките записани 163-ма души от 150 първоначално планирани са преминали и прегледи за остеопороза.

Последната си голяма благотворителна инициатива ПП ГЕРБ – Мъглиж ще проведе от 11 до 13 септември 2015 г. (петък, къбота и неделя). Това ще бъде Фестивал на народното творчество и традиционните български гозби. Фестивалът ще включи и благотворителен елемент, като събраните средства ще бъдат използвани за изграждане на мемориала “Опълченците на Мъглиж” в общинския център и на паметник на загиналите във всички войни в село Шаново.

За стопанисване и управление на новите спортни центрове и стадиони в Мъглиж и селата Тулово и Ягода ще бъде създадено ново общинско дружество “Спортни имоти”, съобщи още д-р Душо Гавазов. Очакват се то да акумулира средства от отдаването за временно ползване на стадионите, игрищата и кортовете.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн