В Международния младежки център организираха ден за настолни игри

STZAGORA.NET
За подобряване на социалните умения, днес в Международния младежки център за работа с деца и младежи в риск се играха настолни игри. Целта на инициативата, организирана от екипа на ММЦРДМР, бе да събере младежи от различни етноси и възраст, които да разберат по забавен начин какво е спортсменство и колективна работа.

В новоизградената сграда, в която се намира Центърът (бившото кино „Жельо Диманов“), се събраха над 20 млади хора от Стара Загора. Те няколко часа играха шах, скрабъл и табла, като завършиха с предизвикателството „Кой съм аз“. Младежите залепиха цветни листи върху челата си и чрез въпроси отгатваха името, което носят, без да го знаят предварително.

Основното предимство на подобен род занимания е социалният елемент, защото участниците в игрите стигат до 5-6 и повече души, което води до нови контакти, приятелства и обмяна на положителни емоции, коментираха младежите, които взеха участие в поредната инициатива, реализирана от Международния център.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн