“Берое” изигра много добър реванш срещу “Брьондби”, но отпадна от Лига Европа след 0:0

STZAGORA.NET
*
КОМЕНТАРИ СЛЕД СРЕЩАТА:

Хубчев: “Съжаляваме за развоя на мача”

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред камерата на beroe.tv след края на нулевото равенство като гост на „Брьондби“. Вижте какво сподели той.

„Така, както се разви мачът, като че ли сега съжаляваме още повече. Според мен отборът се раздаде максимално. Двете положения накрая, ако бяха влезли, щеше да бъде перфектно. Но като тактическа постройка и като себераздаване нямаме никакви забележки“ – обобщи мача Хубчев.

„За нас и четирите мача, които изиграхме в Европа през тази година, са опит. Можем само да се учим. Вижда се, че с всеки следващ мач отборът радваше повече в себе си. Поне за мен. Трудно е да правим някакви изводи, след като в отбора имаме 6 или 7 нови футболисти. Не можем да правим изводи за миналите мачове“ – сподели той.

„Най-много ме радва доброто представяне във физически план. Имах притеснения за физическото състояние на отбора. Момчетата се раздадоха докрай, издържаха. Даже бих казал, че накрая опитаха и да вземем мача. Дано така да продължим натам“ – каза още той.

„Няма как да бъдем 100% възстановени, но момчетата са професионалисти и ще положат всички усилия да се възстановим“ – допълни наставникът.

„Начинът, по който се отпадна, не може да ни демотивира. Ако аз съм футболист, това би ме мотивирало повече дори“ – категоричен бе специалистът.

„Трудно е сега да направим оценка на представянето. Може би трябва повече да вярваме в силите си и да показваме по-голямо самочувствие на терена“ – завърши Хубчев.

*

Милисавлевич: “Играхме доста добре”

Сръбският полузащитник на „Берое“ Неманя Милисавлевич застана пред камерата на клубната телевизия beroe.tv след края на мача с „Брьондби“. Вижте какво сподели той за мача.

– Неманя, спечели или загуби „Берое“ от този двубой?
– Не знам какво да кажа. Мисля, че имахме 2-3 чисти положения. Топката не влезе във вратата. Помните, че първия мач съперникът вкара от статично положение. Днес имахме две възможности след статични положения. Нямахме късмет.

– Класата ли все пак изигра роля в този двубой?
– Да, класата на „Брьондби“ я знаете всички. Едно голямо европейско име и един добър отбор. Играят добре за топката.

– Няма как да подминем и отбора на „Берое“. В този мач играхте много по-спокойно. На какво се дължи това?
– Мисля, че първия мач влязохме малко страхливо срещу тях, но днес според мен играхме доста по-добре.

– Трупате опит с тези мачове. Ще ви помогнат ли за първенството? И ще можете ли да се възстановите чисто физически за следващия двубой?
– Със сигурност помагат такива мачове. Това ни е работата. Трябва да се възстановим. В неделя ни чака труден мач срещу „Локо“ (Пловдив). Сега трябва да мислим само за първенството.

– Тези мачове ще помогнат ли на отбора да награди представянето си в „А“ група?
– Да, естествено, че ще помогнат.

*

Мапуку: “Берое” израства с евромачовете“

Нападателят Жуниор Мапуку днес на няколко пъти имаше шанса да порази вратата на „Брьондби“ при равенството 0:0 в Дания срещу столичния тим. Минути след края на срещата той говори пред журналисти, за да сподели мнението си от срещата и цялостното представяне на отбора в Лига Европа.

– Жуниор, доволен ли си от играта на „Берое“ днес?
– Отборът ни игра много добре днес, но „Брьондби“ е много силен отбор. Много добър и силен тим. Добър мач за нас. Нито загубихме, нито спечелихме – 0:0 е добър резултат.

– Мислиш ли, че отборът игра по-добре от миналия мач?
– Да, целият ни отбор игра добре днес. Нямахме шанс за гол, но това е футболът.

– Доволен ли си от всички мачове, изиграни в Лига Европа?
– Да, отборът игра много добре във всички мачове. Както в първите две, така и във вторите. Двубоите в Лига Европа са трудни, но „Берое“ израства по този начин.

– Днес влизаше в единоборства едновременно с двама или трима играчи на „Брьондби“… Как се чувстваш срещу такива съперници?
– „Брьондби“ имат много добри защитници. Аз давам най-доброто от себе си за „Берое“, но нямах шанс за изстрел и за гол. Продължавам да тренирам и ще се целя да вкарам гол след седмица или две.

(Beroe.bg)

*

Момент от срещата-реванш
9550 зрители присъстваха на стадиона в Брьондби.
Как протече мачът – според хронологията на клубния сайт Beroe.bg:

6′ – Йохан Ларсон стреля от пряк свободен удар, заложен на 25 метра от целта, но изпълнението му е безобидно и не затруднява стража Макенджиев, който улавя хладнокръвно.
7′ – Андро Хюлсагер е изпуснат по десния фланг, което му позволява да центрира в наказателното поле, където Теему Пуки засича топката с глава, но Венцислав Василев предотвратява опасност.
10′ – Елиаш поема топката в центъра на терена, след което намира по страхотен начин Жуниор Мапуку по десния фланг. Конгоанецът залъгва бранител на домакините и в последвие центрира кълбото, което след рикошет бива засечено с глава от Спас Делев, но отбраната на “Брьондби” предотвратява опасност.
13′ – жълт картон за Кристиан Ньоргард (“Брьондби”) за груб фаул.
15′ – жълт картон за Йохан Елмандер (“Брьондби”) за груб фаул срещу Игор Джоман.
16′ – Неманя Милисавлевич центрира от левия фланг в наказателното поле, но там липсва играч в “зелено-бяло”, който да засече кълбото и то напуска пределите на терена в аут.
18′ – жълт картон за Мартин Йорнсков (“Брьондби”) за груб фаул срещу Жуниор Мапуку.
19′ – Спас Делев центрира от пряк свободен удар, заложен на 27 метра от целта, но в наказателното поле на домакините куп от играчи на “Берое” се разминават с кълбото.
21′ – Йохан Ларсон центрира от корнер, но отбраната на “беройци” се справя бързо в ситуацията и изчиства.
24′ – Йохан Ларсон получава топката по десния фланг и центрира веднага в наказателното поле, където обаче Теему Пуки остава под кълбото.
26′ – Игор Джоман започва атака, получавайки топката в центъра на терена, и веднага намира Жуниор Мапуку, който технично преодолява Йохан Елмандер, а в последствие центрира към Елиаш. Бразилецът сваля кълбото с гърди към Георги Божилов, но последвалият удар от дъгата на наказателното поле е крайно неточен и не намира рамката на вратата.
28′ – Кристиан Ньоргард получава топката на границата на пеналта и пробва нещо средно между извеждащо подаване към Андрю Хюлсагер и удар, но в крайна сметка кълбото напуска пределите на терена в аут.
33′ – Игор Джоман предоставя страхотен извеждащ пас към Жуниор Мапуку, но конгоанецът е пресрещнат от стража Храдецки, който избива с глава.
39′ – Георги Божилов стреля плътно от 20 метра, но топката попада директно в ръцете на Лукас Храдецки.
40′ – Веселин Пенев пробива през центъра на терена, навързвайки трима бранители на домакините зад себе си, но в решаващия момент не успява да стреля и загубва кълбото.
42′ – Атанас Зехиров центрира отдясно в наказателното поле, но Лукас Храдецки успява да надскочи всички и лови.
44′ – Теему Пуки получава кълбото в наказателното поле, но притиснат от Иво Иванов и Венцислав Василев, го губи.
45′ – Теему Пуки получава топката в половината на гостите, напредва няколко метра и стреля силно, но Благой Макенджиев улавя хладнокръвно.

46′ – начало на второто полувреме. Без промени в двата състава на почивката.
47′ – Спас Делев центрира от ъглов удар, заложен вдясно от целта, но защитата на домакините успява да изчисти.
51′ – Андро Хюлсагер пробива отдясно и центрира в малкото наказателно поле, където обаче Благой Макенджиев е неприкосновен и улавя.
54′ – Спас Делев центрира от ъглов удар в малкото наказателно поле, където Веселин Пенев успява да засече кълбото с глава, но бранител на домакините блокира.
54′ – Георги Божилов получава топката на метри от границата на малкия пеналт, където е заобграден от трима играчи на домакините, а в последствие губи кълбото.
55′ – Андрю Хюлсагер пробива по десния фланг и центрира в наказателното поле, където обаче Благой Макенджиев е пласиран перфектно и улавя.
57′ – първа смяна в тима на “Брьондби”. Магнус Ериксон заменя Елбасан Рашани.
61′ – Спас Делев центрира от левия фланг към далечната греда, където Елиаш засича с глава, но е неточен.
62′ – Андрю Хюлсагер получава топката по левия фланг, но решаваща намеса на Иво Иванов предотвратява центриране.
63′ – след кратко разбъркване при последвалото центриране топката попада в Магнус Ериксон, който нанася удар от ъгъла на пеналта, но Благой Макенджиев улавя без проблеми.
67′ – Спас Делев получава топката в половината на “Брьондби”, напредва с нея и стреля от ъгъла на пеналта, но топката попада директно в ръцете на Лукас Храдецки.
68′ – изсипана топка към Спас Делев е наказателното поле на домакините е засечена по отличен начин от крилото, а ударът за момент залъгва стража Храдецки, но все пак вратарят на домакините улавя.
74′ – Андрю Хюлсагер стреля по въздух от границата на наказателното поле, но след рикошет топката напуска терена в ъглов удар.
77′ – Риза Дурмиси пробива отляво и центрира в наказателното поле, където Кристиан Ньоргард е оставен непокрит и засича с глава, но е неточен.
78′ – Елиаш получава по десния фланг и нахлува в наказателното поле, след което намира непокрития Спас Делев, но изстрелът му от метър пред опразнената врата на намира мрежата.
79′ – по смяна и в двата състава: За “Брьондби” Фредерик Холст заменя Теему Пуки, а за “беройци” Иван Коконов се появява в игра на мястото на Георги Божилов.
80′ – Спас Делев центрира от фаул в наказателното поле, където Иво Иванов засича с глава, а топката преминава на сантиметри встрани от рамката на вратата.
82′ – току-що влезлият Фредерик Холст стреля от дъгата на наказателното поле, но Благой Макенджиев е перфектно планиран и стопира.
85′ – жълт картон за Иво Иванов (“Берое”) за нарушение срещу Андрю Хюлсагер.
85′ – Магнус Ериксон е изпуснат от защитата на “беройци” и “десетката” на домакините успява да стреля от наказателното поле, но е неточен, изпращайки топката над рамката на вратата.
87′ – Йохан Алмандер нахлува отдясно в наказателното поле и стреля по земя, но е неточен.
90′ – две минути добавено време към редовните 90.
90′ + 2′ – край на двубоя. “Брьондби” – “Берое” 0:0
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн