„Берое“ замина за Дания. Мненията на Хубчев и капитана Иво Иванов

STZAGORA.NET
*

Отборът на „Берое“ отпътува за Дания днес сутринта от Летище „София“. В четвъртък (23 юли) от 20 часа българско време „зелените“ ще излязат срещу „Брьондби“ (Дания) в среща-реванш от втори квалификационен кръг на Лига Европа.

Момчетата на Петър Хубчев ще има две занимания на датска земя. Официалната тренировка преди мача ще бъде точно 24 часа преди началото на срещата на „Брьондби стейдиъм“.

В групата за двубоя попаднаха 20 футболисти:

Вратари: Благой Макенджиев, Илко Пиргов
Защитници: Иво Иванов, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Венцислав Василев, Венелин Филипов, Атанас Зехиров
Полузащитници и нападатели: Игор Джоман, Елиаш Да Силва, Евертон Джилио – Том, Иван Коконов, Георги Божилов, Спас Делев, Антон Огнянов, Неманя Милисавлевич, Георги Андонов, Жуниор Мапуку и Станислав Костов;

Срещата ще бъде излъчвана по „Диема спорт“.

В първия двубой преди седмица „Берое“ загуби с 0:1 в Стара Загора, след попадение на Албрехтсен в края на двубоя. Ако „зелените“ успеят да преодолеят този пасив в трети квалификационен кръг, ще се изправят срещу победителя от двойката „Ягелония“ (Бялисток, Полша) и „Омония“ (Никозия, Кипър).

МНЕНИЯ:

Хубчев: „Трябва да рискуваме, за да продължим“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред микрофоните и камерите преди излитането на „Берое“ за Копенхаген за двубоя-реванш срещу датския „Брьондби“. Вижте мнението на наставника преди мача.

– Г-н Хубчев, трудна задача за „Берое“ какво очаквате от реванша?
– Като знаем резултата от първия мач трябва да бъдем по-агресивни когато се защитаваме и разбира се много по-често да атакуваме. Така или иначе трябва да вкараме гол ако искаме да продължим.

– Може ли да кажем, че „Берое“ ще рискува до край в този мач?
– Премерено – да.

– В трите мача в Лига Европа заложихте на едни и същи футболисти. Можем ли да очакваме някаква промяна в този мач?
– Не много.

– Два не толкова добри последни мача за „Берое“. Очакваме да видим новото лице на „Берое“…
– Наистина както казахте е ново лице. Ако сравняваме отбора с този от миналата година – в някои мачове има 7 човека, които за първи път играят и са от тази година в „Берое“. Ясно е че когато двама или трима липсват от един отбор и са заменени от други се говори, че е нов отбор. Какво да кажем за такъв брой. Преди всичко време ни трябва. Лично за мен не ни стига малкото време, което имахме за подготовка.

– Очакваме ли нови попълнения в състава? Виждаме, че в нападение нещата не са чак толкова добре.
– Не знам кое ви кара да правите такива генерални изводи. Сам казахте, че са на база два мача. Как не са добре не знам. Преди тези два мача пък бяха добре. Всичко е възможно, но не на всяка цена.

– Можем ли да отдадем липсата на гол в тези два мача най-вече на това, че в тази фаза именно има най-много нови попълнения и най-много нови футболисти в момента се стиковат в нападение?
– Точно. Ако така разсъждаваме, момчетата от съвсем скоро играят заедно. Не знаят какво точно трябва да правят в определения момент. Както казахме, времето ще работи за нас.

– Можем ли да говорим за умора преди този мач?
– Аз не съм усетил такова нещо. Лично също имах някакви притеснения, но не съм го усетил нито в тренировка, нито в мача. Ако вземем последния мач с „Монтана“ не знам кой отбор изглеждаше по-уморен. Имаше 5-6 схващания на краката и нито едно от тях не беше на футболист на „Берое“. Не съм усетил умора, но имам някакви такива притеснения. Разбира се, че за кратко време трябва да изиграем още няколко важни мача и умора ще има.

– По-студеното време в Дания притеснява ли ви?
– Да ни притеснява? Напротив. Би трябвало да ни радва. Много по-трудно се играе при тукашните температури.

– Имате ли някакви проблеми с контузени футболисти?
– Не, нямаме. Всички са здрави.

Иванов: „Можем да отстраним „Брьондби““

Капитанът на „Берое“ Иво Иванов говори пред медиите на излитане от летище София днес. Вижте какво сподели той.

– Заминавате с доста трудна задача. Какво очакваш от този мач?
– Очаквам доста тежък мач, повече единоборства. Нашият отбор ще подходи доста сериозно и мисля, че имаме състав, който да отстрани отбора на „Брьондби“.

– От това, което видя първия мач колко трудно ще бъде?
– Трудно ще е. Имат добри фуболисти, но с малко късмет имаме шанс да ги отстраним.

– Какво не ви достигна в първия мач?
– Малко късмет. Получихме гол в доста тежък момент и нямахме време да го върнем, но ще си вземем своите поуки и следващия мач да не допускаме такива голове.

– Отивате два дни преди мача. Това с цел да се климатизирате по-добре ли е?
– Да, нормално. Така беше и първия кръг. Отидохме по-рано, за да имаме повече време да видим как ще играем и да се климатизираме.

– Последните два мача не можете да вкарате гол. Това до колко те притеснява?
– Не ме притеснява. Отборът е много добре в офанзивен план, но липсваше късмет. Имахме доста положения и в двата мача.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн