Старозагорската обсерватория кани на астрономическа лятна семейна школа в Борущица от 22 до 30 август

STZAGORA.NET
*

Църквата "Св. Троица" в Борущица

Народната астрономическа обсерватория с планетариум “Юрий Гагарин” в Стара Загора е първата в страната институция за неформално астрономическо образование на астрономи-любители от всякаква възраст. Тук идеята за УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ се осъществява вече повече от половин век. Освен формите на извънучилищна дейност с деца от предучилищна възраст до 12 клас през учебната година, ваканционните занятия за деца и ученици до 7 клас, профилираните лагер-школи и експедиции за астрономи-любители – ученици 8-12 клас и студенти, тази година за първи път НАО предлага семеен тип летен отдих, наситен с безплатни астрономически беседи и демонстрационни наблюдения с телескопи в планинското сeло Борущица, община Мъглиж, в периода от 22 до 30 август. По желание на участниците ще бъдат предложени и туристически походи до близки забележителности.

Участници могат да бъдат всички желаещи на всякаква възраст от цялата страна, предварително резервирали нощувки и изпратили регистрационните си карти (кликването на линка записва файла с регистрационната карта в папката Ви за даунлоудване) до 12 август 2015 г. на посочените в тях адреси.

Нощувките, храната и пътните са за сметка на участниците. До с. Борущица има жп транспорт. Може да се пътува и с лек автомобил откъм Южна България, но пътната инфраструктура е лоша.

Астрономически аниматори са щатните специалисти от обсерваторията и астрономи-любители от Клуба на астрономите-любители „Гемма“ при НАО.

Възползвайте се от възможността да съчетаете планински отдих и незабравими мигове под звездното небе!

За повече информация: тел. 042 643 183 и 042 258 198, GSM 0886 335 753 – Надя Кискинова. Е-mail: aogagarin@gmail.com
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн