Зачестяват сигналите в НАП за неиздадени касови бележки

STZAGORA.NET
*
Увеличава се броят на сигналите за и неиздаване на касови бележки, постъпили в офиса на НАП в Стара Загора. Най-често сигналите касаят малки търговски обекти или са следствие от нелоялна конкуренция между търговци. Немалка част са за наемодатели, които според своите съседи укриват доходи. Част от получените сигнали са недействителни, а жалбоподателите не са посочили реални адреси и имена за контакт.

Напомняме, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне до 10 000 лв. и до запечатване на търговския обект.

Обръщаме внимание, че при проверки служителите на Агенцията по приходите винаги се легитимират със служебната си карта. Инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой. Всички констатирани и дължими глоби се превеждат по банков път към бюджета.

Всеки гражданин може да сигнализира на телефон 0700 18 700 за данъчни и осигурителни нарушения, както и за неиздаване на касови бележки, на цената на градски разговор от цялата страна. Сигнали могат да бъдат подадени и на място в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък в писмен вид или по пощата. Анонимността на жалбоподателите е гарантирана.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн