Преди мача “Берое”–”Брьондби” ИФ (Дания)

STZAGORA.NET
*
„Берое“ продължава по пътя си в Лига Европа с домакинство във втория квалификационен кръг срещу датския „Брьондби“. Първият двубой ще се играе днес, 16 юли, на стадион „Берое“ в Стара Загора, а главният арбитър Антонио Дамато от Италия ще даде първия съдийски сигнал точно в 20 часа, съобщава клубният сайт Beroe.bg.

Повече от половината пуснати в продажба билети са вече изкупени чрез онлайн системата на eventim и прилежащите за целта каси, но феновете на „Берое“ все още могат да се сдобият с пропуск за двубоя непосредствено преди неговото начало от отредените за целта пунктове пред стадиона. Повече относно продажбата на билети прочетете тук >>>, а за организацията около срещата – тук >>>.

Всеки запалянко ще има възможността да се сдобие с шалче, изготвено специално за днешния сблъсък. Отреденият за тази цел щанд ще бъде заложен пред южните входове на стадиона, а цената за един артикул е 10 лева. Повече информация и снимки тук >>> (във Фейсбук).

Мачът ще бъде предаван по Diema Sport и в платената online платформа http://play.gong.bg/, като предаването ще бъде достъпно единствено за зрители на територията на България. Друг вариант за феновете на отбора да следят срещата е чрез официалния портал на клуба – beroe.bg, в рубриката „Минута по минута“, а същевременно всичко най-интересно преди, по време и след двубоя ще бъде споделяно и в социалните мрежи.

Ден преди двубоя старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция преди срещата. „Наистина, очаква ни един много тежък двубой и не си правим никакви илюзии. Знаем какви са силните страни и ще се опитаме по някакъв начин да се противопоставим“ – сподели наставникът.

„Брьондби“ ИФ е десетократен шампион на страната, а шест пъти е вдигал Купата на Дания. През изминалия сезон 2014/15 тимът завършва на трето място в първенството, регистрирайки 16 победи, 7 равенства и 10 поражения в общо 33 шампионатни срещи.

Старши треньор на „момчетата от западните покрайнини“ е датският специалист Томас Франк, който заема поста в „Брьондби“ от 2013 г. насам. Отборът е съставен предимно от датски състезатели, но също личат имена на футболисти и от другите скандинавски страни – Норвегия, Швеция и Финландия, а освен това и играчи от Аржентина, Парагвай и Република Южна Африка.

Съперникът е записал цели 18 участия в европейските клубни турнири досега, като най-големият успех за „жълто-сините“ са достигнат четвъртфинал за КЕШ през сезон 1986/1987 и полуфинал в Купата на УЕФА четири години по-късно.

През миналата кампания на Лига Европа „Брьондби“ бе отстранен от белгийския „Клуб Брюж“ в третия предварителен кръг на турнира.

Съоръжението на „Брьондби“ ИФ е с капацитет 29 000 зрители. Местата се доближават по брой до цялото население на община Брьондби, наброяваща малко повече от 34 000 души.

В изминалия първи квалификационен кръг на Лига Европа „Берое“ се наложи на два пъти над литовския „Алтантас“ (Клайпеда), като край Балтийско море зелено-белите победиха с 2:0, а седмица по-късно под липите възпитаниците на Петър Хубчев повториха успеха си – 3:1. След двете победи беройци отново са с положителна голова разлика в евтотурнирите, постигайки своята 12-та победа срещу 11 поражения в 28 срещи. Головата разлика отново е в наша полза – 48:34. В категоричен голмайстор пък се превърна новото попълнение на отбора Спас Делев, който вкара цели 4 попадения и оглави листата на реализаторите в турнира.

На отсрещния фронт, в „Брьондби“, не изпитаха проблеми срещу аматьорския „Ювенес-Догана“ (Сан Марино) и на практика победителят от двете срещи бе ясен още след двубоя в Копенхаген, завършил с категоричното 9:0 в полза на „момчетата от западните покрайнини“. Седмица по-късно в Сан Марино „Брьондби“ надделя с 2:0 и с общ резултат 11:0 продължи към втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Съдийска тройка от Италия ще ръководи днешния двубой. Главен арбитър е топ-реферът от Серия „А“ Антонио Дамато, който е и международен рефер от 2010 година. Алесандро Костанцо и Джусепе Де Пинто са асистент-арбитри, а четвърти рефер е сънародникът им Ангело Червелера. Васко Дойчиновски е делегат на УЕФА, а оценка на съдийството ще постави арменецът Геворд Ховханисян.

„Берое“ е вторият български отбор, който ще се изправи срещу „Брьондби“ в европейските клубни турнири. Същото са сторили „Левски“ през 2002 година, като в двубой от първи кръг на Купата на УЕФА „сините“ отстраняват датчаните след общ резултат 5:2 – победа с 4:1 в София и равенство 1:1 в Дания.

Двубоят-реванш е след седмица, на 23 юни, в Копенхаген. Повече относно организацията за пътуването до датската столица можете да намерите тук >>>.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн