Отстраняват авариралата част на казанлъшката гимназия, укрепват сградата

STZAGORA.NET
*
Техническата експертна комисия, назначена със заповед на РДНСК – Стара Загора, възложи изпълнението на няколко спешни и незабавни мерки, свързани с временно укрепване и отстраняване на авариралата част от сградата на казанлъшката Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков”. Предстои изготвянето на инженерно-геоложки доклад и конструктивно обследване на авариралата сграда. Определените специалисти от комисията ще ръководят и консултират действията по укрепване и разчистване на авариралата част.

В тази връзка днес РО НСК – Стара Загора осигури временен достъп до строежа за изпълнение на неотложните мерки, като възложи на Община Казанлък да информира съответните застрахователи на лицата, участници в строителството, за взетите мерки. От своя страна Община Казанлък предприе всички необходими действия по изпълнение указанията на Регионалната дирекция.

В сила остават мерките за безопасност, които Община Казанлък предприе след строителната авария. Спряно е газоподаването, ел.захранването и водоснабдяването към сградата на училището. Остава затворена за движение ул.”Орешака”. Осигурено е нощно осветление с прожектори. Обектът продължава да се охранява денонощно.
#

социални бутони

1 коментар on “Отстраняват авариралата част на казанлъшката гимназия, укрепват сградата”

  • Юли торбата wrote on 18 юли, 2015, 9:06

    Какво пречи улицата да бъде отворена.Нищо не застрашава преминаващите.Малко се презастраховат компетентните органи.Толкова време се чудят какво да правят.Ще стои като паметник на глупостта още дълго време още,май.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн