Днес – камерен концер в РИМ, посветен на 178 г. от рождението на Васил Левски

STZAGORA.NET
*
Регионален исторически музей – Стара Загора кани старозагорци и гостите на града на камерен концерт, посветен на 178-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.
Концертът е с участието на: Васко Влахов, Милен Денев, Денис Иванов, Вилиана Богданска, Ивет Колева, Николай Влахов и ансамбъл „Аурора“. На пианото – Полина Влахова.

Събитието ще се проведе на 15.07.2015 г. (сряда) от 17:30 ч. на IV-то експозиционно ниво в РИМ – Стара Загора.

ВХОД СВОБОДЕН !

За всички желаещи – музеен обект „Хилендарски метох“ ще бъде отворен за посетители на 18.07.2015 г. (събота) с работно време от 9:30 до 12:30 и от 13:00 до 17:30 часа.

Входни такси:
* 3 лв. за възрастни;
* 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери;
* безплатно за деца под 7 години и посетители в неравностойно положение;
* беседа: 10 лв.

На 18 юли (събота) от 11.00 часа пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде отбелязана 178-та годишнина от рождението му с поднасяне на венци и цветя. Ритуалът ще започне със заупокойна молитва в памет на Дякон Игнатий, отслужена от храмовото свещеничество на Катедрален храм „Свети Димитър“. В общоградския ритуал ще се включи и Военният духов оркестър, както и почетен караул от Втора тунджанска механизирана бригада.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн