Областният управител Г. Ранов се завърна от посещение в Брюксел

STZAGORA.NET
*
От 5 до 7 юли областният управител инж. Георги Ранов и негови колеги от други области на България бяха на работно посещение в Брюксел. В първия ден от визитата те са присъствали на поредица от лекции по различни теми – за ролята на Европейската комисия като изпълнителен орган на ЕС, за политиката за развитие на селските райони у нас, за ролята на Европейския социален фонд в България, за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции.

На 7 юли областните управители са обсъждали в ЕК миграционната политика на Европейския съюз. Коментирани са били възможностите за справяне с бежански вълни в най-засегнатите от миграция области в България. По-късно готите са посетили Центъра за спешно реагиране при бедствия на ЕС. Имахме възможност да влезем в контролната зала, в която денонощно се следи времето в ЕС, нивото на големите водни басейни, също за евентуално наличие на пожари в рамките на Европа, правят се метеопрогнози за следващите дни, обясни инж. Ранов.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн