Областният управител Г. Ранов наблюдава многонационалното учение „Кабиле–2015” на полигон “Ново село”

STZAGORA.NET
*

Областният управител инж. Георги Ранов наблюдава днес на заключителния етап от многонационалното тактическо учение „Кабиле–2015”, който се проведе на полигона в Ново село. На събитието присъства президентът на републиката Росен Плевнелиев, както и посланикът на САЩ у нас Марси Рийс, министърът на образованието Тодор Танев, зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътни войски ген. Майор Андрей Боцев, висши военни и други гости.

Учението в Ново село за сертифициране на Шеста батальонна бойна група в състава на Втора механизирана бригада се проведе от 13 до 25 юни. То беше на тема „Действие на батальонната група като преден отряд на механизирана бригада в отбранителна операция”. В него се включиха над 800 военнослужещи и до 190 единици бойна, транспортна и специализирана техника.

На 25 юни участващите в обучението, което се проведе под прякото ръководството на командира на Втора механизирана бригада ген. Димитър Илиев, представиха пред наблюдаващите придобитите способности.


#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн