Димитър Танев: Лошият баланс в административните структури оказва негативно влияние на бизнеса в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Лошият баланс в административните структури оказва лошо влияние на бизнеса в Стара Загора. Забелязва се лоша тенденция за разбалансиране на административните структури в национален мащаб.

Това заяви на среща с областния управител на Стара Загора и депутати от региона Димитър Танев заместник-председател на комисията по бюджет и финанси в НС и заместник-председател на “Движение България на гражданите”.

Танев пое ангажимент да инициира среща с министър Москов по въпроса за регионалните здравни центрове и с министър Бъчварова по зараждащия се проблем с преструктурирането на РЗИ Стара Загора и предотвратяването на преместването на РЗИ.

От Стара Загора бяха изнесени административните структури на НАП в Пловдив, Югоизточно държавно предприятие по горите в Сливен, Югоизточен регион пощенски станции- Български пощи в Бургас, Регионална дирекция социално подпомагане в Хасково, не трябва да позволяваме същата съдба да последва и РЗИ, коментира Танев. Той призова и останалите старозагорски депутати и местната власт да се обединят за положително решаване на казуса.

Според думите му първо трябва добре да се обмисли дали от 28 такива структури да останат 6. Стара Загора има правото да остане да бъде такъв център. Градът е университетски център, има добре функционираща университетска болница и болницата в Стара Загора поема непрекъснато и републиканска спешност, аргументира думите си Танев.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн