Митрополит Галактион се възстановява в Правителствена болница от претърпения на 8 юни тежък инсулт

STZAGORA.NET
*
Лекуващият го проф. Иван Манчев съобщи, че Старозагорският митрополит Галактион вече е настанен за лечение във Вътрешно отделение в Правителствена болница Лозенец след претърпения тежък инсулт на 8 юни. “Владиката постъпи при нас в много тежко състояние с мозъчен инсулт и пряка опасност за живота му. Клиничната картина се усложняваше от това, че той е с редица кардиологични заболявания, за който е лекуван” – заяви проф. Манчев.

Според него в продължение на 10 дни не е било ясно дали дядо Галктион ще оцелее. Бяха положени всички съвременни изисквания за лечение на инсулт. Към момента старозагорският митрополит се възстановява като му предстои рехабилитация на дясна ръка, десен крак и говор, които бяха пряко засегнати.

Проф. Манчев е категоричен, че митрополитът ще претърпи сериозно лечение, което може да трае и година за неговото възстановяване.”Дядо Галактион се държа много достойно и не предяви никакви претенции по време на лечението”.

Засега Светият Синод няма намерение да назначава наместник на Галактион в Старозагорската епархия. Ще се разчита на управление от страна на Епархийския съвет. Проблемът е, че дори викарният епископ Инокентий не е в състояние да изпълнява задълженията си поради заболяване.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн