Възстановиха работата на Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

*
Възстановена е работата на Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в парк „Зелен клин” в Стара Загора. От средата на миналата седмица започна поетапното въвеждане в експлоатация на всички анализатори на атмосферните замърсители, характеризиращи качеството на атмосферния въздух. Автоматичната станция измерва концентрациите на серен диоксид, азотен диоксид, азотни оксиди, сероводород, озон, метанови и неметанови въглеводороди, въглероден оксид, фини прахови частици до 10 микрона и стандартния набор от метеорологични параметри. Проверка на данните от непрекъснатите пробонабирания показва, че станцията работи в стабилен режим.

Преустановена е работата на Мобилната измервателна станция на Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда, която следеше качеството на атмосферния въздух в град Стара Загора. Измерванията с мобилната апаратура се наложиха след възникналия проблем с Автоматичната измервателна станция „Зелен клин” поради настъпило пътно-транспортно произшествие на 1 март т.г., когато кола излетя с висока скорост от завоя на близкия булевард и се вряза в постройката с измервателната апаратура, като извади от строя повечето от устройствата.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн