Петър Хубчев: Рано е за оценка на новите играчи след само една изиграна контрола

STZAGORA.NET
*
Старши треньорът на “Берое” Петър Хубчев разговаря с журналисти след края на първата контрола, завършила с победа за заралии с 4:1 над тима на “Локомотив” (Горна Оряховица). Ето какво сподели наставникът:

- Г-н Хубчев, мнението Ви за тази контрола на този ранен етап?
- С оглед на ранния етап и тежестта в краката, която имат момчетата, мисля, че желанието беше наред. Ако трябва да бъда честен, днес мен ме интересуваше беговата работа. Това важи и за двата различни състава, които изиграха по полувреме. От желанието сме доволни, а всъщност това ни интересува. Най-важното е, че нямаме по-сериозни контузии.

- Като че ли се получи всичко бегово и дълбоката преса…
- Трябва да показваме още по-голямо желание и тактически елементи. Може би няма да стигне напълно времето, но ще се опитаме да отстраним каквото можем за оставащата седмица.

- Три от четирите попадения са дело на нови играчи. Това показателно ли е, че те се вписват добре в отбора?
- Не. Рано е за такива оценки.

- На какъв етап от подготовката сте и към какво ще се стремите през следващата седмица, тъй като през по-следващата е първият официален мач на “Берое”?
- Тази седмица бе съпътствана с малко по-дълги и по-тежки бягания. Умората е по-голяма. Ще се опитаме през другата седмица бяганията да са по-кратки, но с по-голяма интензивност. И преди всичко ще наблегнем върху тактическите отигравания. Трябва да направим от тези футболисти един добър отбор и всеки да знае какво трябва да прави. Има много какво да се желае.

- Как възприемат футболистите тези натоварвания, защото и за тях това е нещо ново?
- Досега не съм чул и една дума от някого да възроптае, но това е в рамките на нормалното за мен.

- Продължават ли пробите за Георги Каранейчев?
- Продължават, докато вземем някакво решение.

- Какво е състоянието на Трифкович, тъй като той днес не игра?
- За съжаление той вчера получи удар, който според мен не е толкова опасен, но е доста болезнен – пресечен мускул. Уговорката ни с мениджъра му е първо той да остане и да изиграе този мач, а утре да вземем решение за него, но сега, след тази контузия, се разбрахме момчето да остане още три-четири дни при нас, за да вземе участие в следващата контрола и да вземем решение. Дотук сме доволни от старанието, поведението и отношението му към тренировките.

- Със сигурност ще кажете, че селекцията продължава, защото е отворен процес, но съм длъжен да Ви попитам…
- Няма как да не Ви го кажа…

- На пресконференцията в понеделник казахте, че има дефанзивен полузащитник и офанзивен халф, с които преговаряте. Имате много опции. Все още ли нещата стоят така?
- Кръгът се стеснява, но продължаваме разговорите.

(Beroe.bg)

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн