Над 500 самодейци ще пеят и танцуват в Стара Загора в тази събота

STZAGORA.NET
*
*
Повече от 500 самодейци от седем общини в Старозагорска област ще вземат участие в регионалния етап, който предшества Националния събор на българското народно творчество в Копривщица.

На 20 юни (събота) от 9.00 часа в парк „Пети октомври“ ще се представят кандидатите за включване в творческата програма на националния форум. 34 читалища от Стара Загора, Чирпан, Раднево, Гурково, Павел Баня, Братя Даскалови и Гълъбово са заявили своето желание, а жури ще реши кои са подготвени достатъчно добре, за да представят родния си край на национално ниво. Проявата е част от Културния календар на Община Стара Загора.

XI Национален събор на българското народно творчество – Копривщица ще се проведе от 7 до 9 август, а хиляди състави ще покажат красотата на българското народно творчество на общо девет сцени – седем в местността „Войводенец“ и две в Копривщица.

Снимка Bulgariatravel.org
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн