Готвим наши изпълнители за участие в Националния събор „Копривщица ‘2015”

STZAGORA.NET
*

*
Зам.-областният управител Мариана Кръстева и зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова проведоха днес работна среща по повод предстоящия регионален областен етап за участие на състави и изпълнители в Националния събор „Копривщица ‘2015”. На срещата присъстваха Милен Иванов, регионален експерт „Читалища”, журналисти.

Близо 500 самодейци от 30 читалища и 2 пенсионерски клуба ще участват във фолклорната надпревара, която ще се състои на 20 юни от 9 ч. в парк „5 октомври”. При лошо време събитието ще бъде в залата на Синдикалния дом. Тричленно жури ще оценява изпълнителите. В него ще влязат известният фолклорист и почетен гражданин на Стара Загора доц. Крум Георгиев, Евгения Иванова от РИМ-Стара Загора и представител на Института по фолклор към БАН.

Иванка Сотирова поздрави Областна администрация за качествения подбор на членовете на журито, а г-жа Кръстева изказа благодарност към Община Стара Загора за доброто партньорство и неоценимата подкрепа, която Общината оказва, за да се осъществи събитие
то.

Съборът в Копривщица тази година ще се проведе за 50-и път от 7 до 9 август. Той ще премине под егидата на Генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова. За всеки регион е отредено времетраене до 4 часа.

Организаторите на регионалния етап в Стара Загора канят всички граждани на празника на автентичния фолклор на 20 юни от 9.00 часа в парк „Пети октомври”.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн