Силно представяне на Европейското по канадска борба от състезателите на старозагорския клуб „Августа“

STZAGORA.NET
*

*
Две старозагорки – Ангелина Кръстева и Донка Йовчева, представиха града и клуба си „Августа“ достойно на Европейско първенство по канадска борба за юноши и девойки, мъже и жени и хора с увреждания. В София от 1 до 7 юни в зала „Универсиада“ сили мериха над 800 участници от 35 държави.

На 25-тите поред европейски игри членовете на Обединения спортен клуб на сляпо-глухите „Августа“ се състезаваха с лява и дясна ръка в няколко категории.

Донка Йовчева взе участие в срещите при ветераните без увреждания. 44-годишната Донка влезе в схватка дори с бивша световна шампионка. Другата старозагорска спортистка – Ангелина Кръстева, също игра срещи с две ръце, но в категория до 60 кг, при хората в неравностойно положение.

Йовчева и Кръстева допринесоха за отборната победа на българския тим, която донесе златна купа от шампионата за страната.

Дамите от клуб „Августа“ изказаха благодарност за подкрепата, която получават от Община Стара Загора за развитие на спортната дейност при хората с увреждания.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн