Община Стара Загора въвежда временна организация на движение по трасето на „Писта Стара Загора 2015 г. “

STZAGORA.NET
*
На 13 юни (събота) от 11:00 до 16:00 часа и на 14 юни (неделя) от 8.00 до 14.00 часа ще бъде спряно движението на автомобили и обществен транспорт по улиците, през които минава трасето на „Писта Стара Загора 2015 г.“

Временната организация на движение се налага заради провеждането на автомобилното състезание, което е кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт.

Движението в посочените дати и часове ще бъде спряно по бул. „Никола Петков“ в участъка от бул. „Никола Петков“ №20 (Съюз на българските автомобилисти – клон Стара Загора) до разклона за кв. „Зора“, без да се ограничава движението в кръстовището на бул. „Никола Петков“ и СБА.

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, ще се осъществява по обходен маршрут както следва:

* За движещите се по път ІІ–66 посока от изток на запад, на кръстовището за с. Хрищени се отбива движението за София, Казанлък и Хасково. Минава се през с. Хрищени. Маршрутът минава през кв. „Голеш“. На кръстовището на пътя за с. Хрищени и път І-5 движението към Хасково е затворено. Всички коли минават през Стара Загора – надлез „Наталия“ – бул. „Славянски“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“;

* Движещите се посока Бургас минават през с. Хрищени към път ІІ–66;

* Движението от път І-5 към Стара Загора и Бургас се отбива на надлеза за Раднево, през Стара Загора и с. Хрищени;

* Товарните МПС над 3.5 тона, движещи се от Русе и Бургас към Свиленград се отбиват през Нова Загора на надлеза на път І-6 и ІІ–55 на юг гр. Гурково;

* Товарните МПС над 3.5 тона, движещи се от Свиленград към Русе и Бургас се насочват по автомагистрала „Тракия”.

Общественият транспорт, обслужващ кв. „Зора“ ще се движи по обходен маршрут, както следва: ул. „Родопи“ – с. Хрищени – път ІІ–66 – вход магазин „Метро“ (изток) и обратно.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн