Днес в Стара Загора се открива кинофестивалът “Златната липа” `2015. Начален час – 17,30

STZAGORA.NET
*
Церемонията по откриването на станалия вече традиционен за Стара Загора кинофестивал ще започне в 17,30 ч. на червения килим на западния вход на Старозагорската опера с участието на любими български киноактьори и европейски кинотворци, както и с мажоретно шествие от площада пред община Стара Загора до Операта и с военна духова музика. Във фоайето на операта старозагорци ще имат възможността да се снимат и да вземат автограф от големите имена на Седмото изкуство, а от 19 ч. – да се настанят удобно в залата на операта и да аплодират откриването на “Златната липа” с водещ Веселин Плачков – актьорът, изиграл чудесно образа на Апостола на Свободата във филма “Дяконъ Левский”.

Фестивалът ще бъде открит с прожекция на украинския филм “Русалке моя, моя Лорелай”, преди старта на който за създаването му ще разкажат режисьорът Нана Джорджадзе, изпълнителят на главната женска роля във филма Катерина Молчанова и продуцентът Валери Калмиков. От 21 ч. започва датският филм “Часът на риса”.

Прожекциите от програмата на фестивала днес започват още в 11 ч. в залата на Регионална библиотека “Захарий Княжески” с белгийския филм “Следродилно”, в 13 ч. – “Черна супа” – Унгария, в 15 ч. – “Вътрешна джунгла” – Испания, в 17 ч. – “20 лъжи, 4 родители и едно малко яйчице” – Холандия, 19 ч. – “Любов и лимони” – веция, 21 ч. – “Стаята с пианото” – Македония.

Утре, 31 май, в 12,30 ч. ще бъде открита звездата в Алеята на липите и ще бъде засадена млада липа от тазгодишния носител на специалната награда на “Златната липа” за цялостен принос в киното – големия български актьор Васил Михайлов. А филмовият маратон ще продължи в същия дух всеки ден до края на фестивала на 3 юни, когато ще бъдат обявени наградените филми.

Вижте цялата филмова програма тук: http://thegoldenlinden.com/?cat=31

Очакваме ви!!!
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн