Работилница по роботика за всички организират в РИМ – Стара Загора на 30 май

STZAGORA.NET
*
На 30 май 2015 г. (събота) от 10:00 ч. Заралаб организира Работилница по роботика.

Място: сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора, шести етаж.
Времетраене – от 10:00 до 18:00 часа.
Вход: Свободен

Сдружение Заралаб има удоволствието, заедно с нашите приятели от великотърновския хакерспейс Невен Боянов и Орлин Димитров, да представи интерактивна демонстрация на основите на роботиката. Работещи модели на роботизирана ръка, мобилни роботи и технологии, свързани с компютърното зрение са само част от нещата, които ще бъдат показани на зрителите. Всеки от гостите – възрастен или дете, ще има възможност да създаде свой контролер за роботизирано управлние с материали, предоставени от организаторите. Ще бъдат демострирани и възможностите за програмиране на микроконтролери и управлението им.

Нашите лектори:

Орлин Димитров, студент в магистърска програма по автоматика в ТУ-Габрово, инж. по автоматика, програмист, прави летни училища по роботика в цяла България.

Невен Боянов – програмист, изобретател, предприемач. Стартирал дузина успешни бизнеси в България и в чужбина. Понастоящем – собственик на международна ИТ фирма със седалище във Велико Търново, активист от „Клуба на програмистите във Велико Търново“, лектор, обикалящ страната с приятели, помагайки на ентусиастите да стартират следващия си невероятен и успешен проект.

Лекцията, демонстрацията и уъркшопа са насочени към всеки с интерес към техниката и роботиката. Не са нужни предварителни знания и подготовка – всичко необходимо са ентусиазъм и любопитство. Ние обещаваме да е интересно и на малки, и на големи.

Кои сме ние:
Hackerspace Zaralab е проект, подготвян повече от година, споделен от хора с обща визия за бързо, ефективно и качествено подобрение на локалната бизнес-, социална и демографска среда. Започнал от идеята за обучителен център за висококвалифицирани кадри и общност за обменяне на знания и информация, проектът е в етап, в който вече адресира набор от многобройни, но точни, идентифицирани цели по пътя към глобалната мисия на (новосъздадената) организация с нестопанска цел ”Заралаб” – Стара Загора като технологичен, иновативен и културен център.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн