Конференция обсъди социалните услуги за деца с ментални увреждания

STZAGORA.NET
*

*
С участието на Жак Гьортс, представител на фондация “ADO Icarus” – Белгия, Йорданка Стоянова от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, Георги Георгиев – председател на Националния алианс за социални услуги, представители на неправителствени организации и родители на деца с ментални проблеми в Стара Загора се проведе практическа конференция на тема „Социалните услуги за деца в малките селища – проблеми, предизвикателства, устойчиво развитие”. Форумът е заключителна част от проект на сдружение „Алтернатива 55” и се проведе под патронажа на Областна администрация. В конференцията участва и зам.-областният управител Мариана Кръстева.

Проектът на „Алтернатива 55” се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария. Негов ръководител е Анастасия Василева. Той обхваща малки общини на Старозагорска област – Гурково, Мъглиж, Опан и е насочен към усъвършенстване на социалните услуги по ранна интервенция при деца с ментални проблеми.

Мариана Кръстева благодари на сдружение „Алтернатива 55” за инициативността и всеотдайната работа, насочена в помощ на децата и техните родители. Зам.-областният управител пожела успех на форума и изрази надежда, че обобщените резултати от проекта ще намерят място в следващи програми, насочени към децата с ментални увреждания.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн