Областният управител Г.Ранов се срещна с кмета на Раднево Юлиян Илчев и с изп.директор на Мините Андон Андонов

STZAGORA.NET
*

*
Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с кмета на Раднево д-р Юлиан Илчев. Двамата обсъдиха новите проекти, които се реализират на територията на общината. Единият от тях е за изграждане и рехабилитация на ВиК системи и съоръжения в селата Боздуганово, Коларово и Знаменосец. Проектът ще се реализира с безвъзмездна финансова помощ от Държавен фонд „Земеделие” по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

*
По-късно инж. Ранов се срещна и с изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД инж. Андон Андонов. Двамата обсъдиха финансовото и технологичното състояние на минния комплекс на прага на летния сезон. Инж. Андонов обясни, че предстоят ремонтни дейности, за които ще са необходими значителни средства, а забавянето на плащанията от НЕК към дружеството затрудняват работата му. Изпълнителният директор и областният управител изразиха надежда, че в най-скоро време проблемът ще се реши и планираните за лятото мероприятия ще бъдат осъществени.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн