Община Стара Загора ще подпомогне Операта със 150 000 лева, за да се разплати с доставчиците

STZAGORA.NET
*
Новият директор на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов бе представен днес на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и на заместник–кмета Иванка Сотирова. „Операта на Стара Загора като сграда и условия за работа е културен институт, съизмерим с европейска модерна опера. Огромна е подкрепата на Общината в издръжката на тази великолепна сграда и подпомагането на дейността на колектива“ – каза Огнян Драганов. На срещата бе коментирано измерението на финансовата беда, в която се намира Операта – с дълг от преходен остатък и от друга страна – неразплатени сметки към фирмите, доставчици и изпълнители на услуги.

Община Стара Загора ще помогне финансово за разплащането на една част от дълга – този към доставчиците, със 150 000 лева. Това ще стане след гласуване на решение на сесия на Общинския съвет. „Жестът е много голям. Би ни помогнал да вземем глътка въздух и да продължим с важните задачи за предстоящата изключително отговорна юбилейна за Операта година“ – коментира Огнян Драганов.
#gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн