Стара Загора стартира преговори с Министерството на отбраната за още 40 дка от бившите Артилерийски казарми

STZAGORA.NET
*


*
С пълно мнозинство днес старозагорските общински съветници дадоха мандат на кмета Живко Тодоров да преговаря с Министерството на отбраната за прехвърляне на още 40 дка от площта на бившите Артилерийски казарми. При получаване на собственост върху останалото пространство новостроящият се парк ще добие завършен вид, ще бъде подобрен цялостният облик на района. Тренът се намира в жилищна зона с изцяло изградена инфраструктура и с много добра перспектива за инвестиции, бе описано в мотивите на Общинската администрация.

По време на редовното заседание на местния парламент бяха гласувани общо 73 точки. Съветниците предоставиха на СОУ „Максим Горки“ имот, в който да бъдат изградени два културни центъра – за китайски, с помощта на Институт „Конфуции“ и за руски език, за който ще съдейства Руският културно-информационен център и фонд „Русский мир“.

На априлската сесия бе дадено съгласие за партньорство на Тракийския университет при кандидатстване по проект „Изграждане на капацитет на местните власти по енергийна ефективност и възобновяема енергия“.

Съветниците удължиха с 3 години срока за ползване на временни преместваеми търговски обекти в Стара Загора.

На второ четене старейшините изменениха и допълниха Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, както и Наредбата при използване на превозни средства.

По време на заседанието стана ясно, че в Общинския съвет има нова група. Общинският съветник Гергана Микова (НФСБ) и Николинка Горова (ВМРО) сформират група. Новосформираната група ще носи името „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, като неин председател ще бъде Гергана Микова.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн