Зелени Балкани и Мол “Галерия” Стара Загора ви канят да отбележим заедно Деня на Земята

STZAGORA.NET
*

*
22-ри април е Международен ден на Земята – денят, в който всички хора отдават нужното значение на околната среда и дейностите за нейното опазване.

Като част от кампанията, на 25 април (събота) Зелени Балкани и Mall Galleria ще организират информационна кампания в Мола.

От 16.00 до 20.00 часа децата ще могат да участват в артистични ателиета: рисунка – послание за Деня на Земята, изработка на макети на ветрушка, оригами на различни животни, изработка и оцветяване на маски.

Деца и граждани ще получат информация за дейностите на Зелени Балкани, заплахите за Българската природа и работата на природозащитниците.

Събитието ще има специален гост – това е улулицата Лули – един от стационарните пациенти в Спасителния център за диви животни. Лули има частична слепота, поради което не може да бъде върната в дивата природа. Тя се отглежда стационарно в Спасителния ни център и е “посланик на дивите животни”. Чрез непосредствения си досег с нея деца и родители научават колко удивителни са птиците, защо са застрашени редките видове и как да помогнем за тяхното опазване. Птицата, заедно със своя обучител Дарън, ще бъдат на щанда на Зелени Балкани от 16.00 до 17.00 часа.

Лули, Зелени Балкани и Mall Galleria Стара Загора ви очакват!
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн