Учредителната конференция на Областната организация на ПП АБВ в Старозагорска област ще е в понеделник, 20 април

STZAGORA.NET
*

*
600 членове на ПП АБВ в Старозагорска област ще се съберат в понеделник, 20 април, на Учредителна конференция. На нея ще бъде избран 17-членен Областен съвет на АБВ, както и негов председател, стана ясно на пресконференция на старозагорската структура на партията, дадена днес от народния представител от ПП АБВ проф.д-р Иван Станков, общинския председател на АБВ в Стара Загора Илия Златев и Тихомир Димитров, член на Националния съвет на АБВ.

Конференцията ще избере и Контролен съвет от 5 или 7 души, както и 40 делегати на Националната конференция на АБВ на 26 април. Ден по-рано, на 25 април, събота, от 9.00 до 18.00 часа, ще се проведе националното гласуване за избор на председател на ПП АБВ (подробности за начина на гласуване – по-долу). На Националната конференция новоизбраният председател на партията ще предложи и нов състав на Изпълнителния съвет на АБВ. Ще бъде взето и решение на въпроса за оставането или излизането на ПП АБВ от властта. Членовете на партията в Стара Загора и региона подкрепят първия вариант – за оставане в управлението. “Това е полезно за една млада партия. Ако е в опозиция, тя няма да има реални лостове за влияние върху политиките в страната” – коментира Илия Златев.

АБВ отива на областната си конференция с 8 свои общински организации в 11-те общини на Старозагорска област (без Чирпан, Опан и Николаево), като последно е учредена организацията в Павел баня, а утре ще бъде учредена и такава в Мъглиж.

На срещата проф.д-р Иван Станков запозна медиите с подробности по Националната стратегия за устойчиво развитие на земеделието в България, по която под негово ръководство работи голям колектив от 108 научни работници и фермери с богат опит в селското стопанство. Предстои Стратегията да бъде внесена за разглеждане и утвърждаване в Народното събрание. Това ще бъде направено от името на парламентарната група на ПП АБВ. Резюме на стратегията може да бъде прочетено тук >>>.

ПП АБВ ще избира пряко председател и по електронен път – за пръв път в България. Кандидатите са трима

Членовете на ПП АБВ (и симпатизантите в отделни списъци) ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път. Така електронното гласуване, заедно с прекия избор на партийния лидер от членовете на партията, а не от делегати, ще бъде приложено като практика за вътрешнопартийни избори за първи път в България.

Илия Златев показа членската карта на ПП АБВ, с чийто номер ще се гласува електронно в избора на председател на партията.
*
Според правилата за гласуване, членовете на партията могат да изберат един от двата начина – или електронно, като въведат данните от членската си карта (или данните от националната си регистрация), след което ще получат оторизационен код чре SMS на въведения от тях номер на мобилния им телефон, или като отидат до урната, за да дадат своя вот. В случай на дублиране на двата варианта за гласуване ще се счита за действителен традиционният (с бюлетина), а електронният ще бъде анулиран.

Гласуването за избор на председател на ПП АБВ ще се проведе на 25 април в цялата страна, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си като такъв.

Срокът за номинации за лидер на партията изтече на 14 април. Изборът за председател на ПП АБВ ще бъде между трима кандидати – Стелиян Стефанов – председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков – член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов – президент на Р България (2002-2012) и настоящ лидер на ПП АБВ.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн