Маратон на четенето в РИМ-Стара Загора на 23 април

STZAGORA.NET
*
На 23 април 2015 г. от 16:00 ч. Регионалният исторически музей в Стара Загора ще се включи в Десетия национален Маратон на четенето.

През септември 2015 г. се навършват 140 години от обявяването на Старозагорското въстание през 1875 г., което е своеобразен връх в националноосвободителните борби на нашия народ за освобождение от турско владичество. На тази бележита годишнина е посветен тазгодишният юбилеен маратон. С магията на словото на четящи и разказващи ще бъдат възкресени събития и личности от тази епоха. Гост на Маратона на четенето ще бъде ст.н.с. Величка Койчева, дългогодишен завеждащ отдел “Възраждане” в нашия музей, автор на много издания по темата и почетен гражданин на Стара Загора от 5 октомври 2003 г.

Музеят кани ученици, студенти, граждани – всички, които желаят да научат повече за Старозагорското въстание.

Маратонът на четенето ще се проведе на Антична улица в Регионалния исторически музей – Стара Загора на 23 април от 16:00 ч.
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн