Стара Загора e домакин на Международен франкофонски ученически театрален фестивал

STZAGORA.NET
*

*
От 17 до 19 април 2015 г. за шеста година Стара Загора ще бъде домакин на 22-ия Международен франкофонски ученически театрален фестивал, който се провежда от 1993 година. Община Стара Загора е партньор на организаторите от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България (АПФБ), с подкрепата на Френски институт-България и Алианс франсез.

Зам.-кметът Иванка Сотирова е член на Организационния комитет и на журито на фестивалала. В него ще вземат участие 16 трупи ученици на възраст от 14 до 19г., изучаващи френски език в професионални или общообразователни училища. Спектаклите ще бъдат на френски език и с продължителност от 15 до 20 минути.

Извън състезателната програма ще участват три трупи – от френското училище „Виктор Юго“ и 9-та Езикова гимназия „Ламартин” от София с пиесата „Les quatre elements” в триезична версия по текстове на учителите по френски език, трупата на гимназия „Добри Войников” от София, лауреат и носител на Златната маска 2014, която ще постави на сцената пиесата «Следобедни игри» по текст на Рома Майо и трупата на Гимназия по икономика „Г.С.Раковски” от Ямбол със спектакъла „Делото Синя брада”.

Извън състезателната си част, фестивалът включва обучение по театрални техники на преподавателите под ръководството на френската режисьорка Еманюел Кордолиани, обиколки на града, театрални „мачове” по импровизация за всички участници и др.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн