На поклонение пред жертвите на фашизма кани днес старозагорци Българският антифашистки съюз

STZAGORA.NET
*

*
Среща-разговор на тема „Фашизъм и неофашизъм. Настояще и тенденции” бе организирана от областните структури на Българския антифашистки съюз (БАС), Младежкото обединение на БСП и общинския партиен съвет в Стара Загора. Донка Черковска, председател на БАС в Стара Загора, и общинският съветник Сашо Лозанов върнаха историческите събития в миналия век и обясниха значимостта на датата 11 април 1945 г., когато затворниците с бунт освобождават концентрационния лагер Бухенвалд и след това именно тази дата се отбелязва в памет на бившите политзатворници и концлагеристи.

Българският антифашистки съюз кани старозагорци днес, събота, в 11 часа на паметника на загиналите антифашисти (Братската могила) в парк „Пети октомври” в Стара Загора с цвете и с минута мълчание да се преклонят пред паметта на жертвите на фашизма, погубил милиони хора в името на една античовешка политика, основана на омразата, расизма, антисемитизма и антикомунизма.

„Българските антифашисти има с какво да се гордеят, защото благодарение на героизма им и участието в Отечествената война е запазена териториалната цялост на родината ни”, бе казано на срещата. Възрастните членове на БАС се обърнаха към младите да помнят и да предават, въпреки историческите манипулации и информационно затъмнение, че фашизмът през ХХ в. е бил една жестока политическа реалност, подчинила света на мракобесната си идеология и жертвала живота на над 50 милиона души.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн