Областният управител подписва първите три договора за саниране на жилищни блокове в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Утре, 7 април, в 11.15 ч. областният управител инж. Георги Ранов ще подпише първите три тристранни договора за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради, които ще се реализират в Казанлък. Договорите са за цялостно саниране на три жилищни кооперации в града, намиращи се на ул. „Макариополска“ 42, кв. „Васил Левски“ 16 и бул. „Цар Иван Шишман“ 17.

Подадени са заявления за още две сгради – ул. „Пушкин“ 4 и ул. „Илинден“ 41-43, за които предстои да бъдат одобрени от Българската банка за развитие, с което договорите ще станат 5.

До този момент в община Казанлък са регистрирани 17 сдружения на собственици на жилищни сгради, които ще кандидатстват по Националната програма.

Досега общият брой на сключените договори за саниране между общини и сдружения на собственици в Старозагорска област е 18. Най-много са те в Стара Загора – 9.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн